De onverwoestbare band tussen kleinkind en grootouders in prachtige foto’s

Persoonlijk

Ivette Ivens is een fotografe uit de VS, bekend om haar zwangerschap-, borstvoedings- en familiefotografie. Haar nieuwste project heet Generaties en toont de band tussen kleinkind en grootouders.

Ivette brak door met haar Borstvoedings Godinnen serie, maar Generaties is haar meest persoonlijke project tot nu toe. Haar eigen kinderen en ouders spelen de hoofdrol in haar serie en is een ode aan haar familie. Ivette woont tegenwoordig dan wel in de VS, maar komt oorspronkelijk uit Europa waar haar ouders nog wonen. Ze zien elkaar slechts één keer per jaar, maar dat heeft geen enkel effect op de sterke band die Ivettes kinderen met hun opa en oma hebben.

Bekijk ook: Deze prachtige geboortefoto’s van een profesioneel fotograaf.

Ivette Ivens is een fotografe uit de VS, bekend om haar zwangerschap-, borstvoedings- en familie fotografie. Haar nieuwste project heet Generaties en toont de band tussen kleinkind en grootouders

Oersterke band tussen kleinkind en grootouders

Haar inspiratie wordt gedreven door de angst dat ze haar ouders na elk afscheid mogelijk niet meer zal zien, nu ze steeds ouder worden. En zo begon ze met het fotograferen van haar ouders met hun kleinkinderen. De liefde en sterke band spatten van de beelden af en laten zien hoeveel liefde er is tussen deze twee generaties die elkaar maar zo weinig zien.

band tussen kleinkind en grootouders

Als je de foto’s bekijkt wil je meteen een professionele fotograaf inhuren om een gezinsfotoshoot te doen waar ook opa en oma een hoofdrol in spelen.

Een deel van de prachtige serie Generaties:

band tussen kleinkind en grootouders band tussen kleinkind en grootouders band tussen kleinkind en grootouders band tussen kleinkind en grootouders band tussen kleinkind en grootouders band tussen kleinkind en grootouders band tussen kleinkind en grootouders band tussen kleinkind en grootouders

En het afscheid is natuurlijk heel verdrietig. Tot volgend jaar, lieve opa.

band tussen kleinkind en grootouders

De impact die foto’s maken op het ophalen van herinneringen is zo sterk, dat je bijna weer precies terug kunt gaan naar het moment van die bewuste foto en het kunt herbeleven.

Ps. Als je even wilt grinniken bekijk dan even deze onrealistische borstvoedingsfoto’s van stockfotografie bureaus.

Ivette Ivens
Muriel op 26-03-2017