Sophie Nortier
Sophie Nortier Geld en carriere 30 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

12 Originele 1 april grappen om uit te halen bij je collega’s (op locatie én met thuiswerken)

Of je nou thuis werkt of op locatie, 1 april is hét uitgelezen moment om je collega’s genadeloos voor de gek te houden. Daarom delen wij graag de beste 1 april grappen voor je collega’s.

Om heel eerlijk te zijn raden wij aan om ál deze grappen gewoon uit te halen als je dan toch bezig bent.

Tip: Besteedt er vooraf niet al te veel aandacht aan bij je collega’s, grote kans dat ze niet eens doorhebben welke dag het is.

Beste 1 april grappen voor collega’s

Dit zijn de beste grappen, voor thuiswerken of op locatie:

1. Plak overal nep oogjes op

Koop een zakje Googly oogjes en plak deze op zo’n beetje alles wat je tegenkomt. Denk aan de planten, maar ook alle etenswaren in de koelkast. Hi-la-risch.

2. Verschuif een belangrijke meeting

Verschuif die belangrijke meeting van 6 april naar de eerste. Stuur iedereen de uitnodiging via Google Calendar en je collega’s zullen ongetwijfeld balen dat ze vandaag al die uren durende meeting hebben. Grapje natuurlijk!

3. Lekkere paaseitjes

Verzamel aankomende week nog even genoeg papiertjes van paaseieren om een geniale grap uit te halen. Nergens worden je collega’s blijver van dan een schaaltje vol paaseitjes. Tenminste, dat denken ze want jij wikkelt een paar druiven in paaseipapiertjes en dat is de deceptie van de dag.

4. De zogenaamde nieuwe collega

Deze is perfect voor thuiswerken! 1 april is niet alleen de dag der grappen, het is ook gewoon de eerste van de maand. Het moment voor de introductie van een nieuwe collega dus.

Maak een nep mailadres aan, stuur een mailtje naar iedereen om de nieuweling voor te stellen, voeg ‘hem of haar’ toe aan de groepschats. Nu kun je kiezen voor een zeer stille collega die gewoon geen woord wisselt met het team, of je stuurt zelf berichtjes vanuit zijn of haar account met wel erg awkward opmerkingen. That’s up to you!

So true! Deze 9 soorten collega’s herkent iedereen op de werkvloer

5. Wisselen maar

Verwissel de volle melk met karnemelk en andersom. Dat gaat zorgen voor héél zure gezichten.

6. Mindf*ck

Voor deze grap heb je wel een paar collega’s nodig maar dan heb je ook wat. Kom extra vroeg op kantoor en draai alles in jullie ruimte in spiegelbeeld om. Ga vervolgens allemaal aan het werk alsof er niks aan de hand is. Mindf*ck voor de volgende collega die binnenkomt.

7. Best memes ever

Memes zijn dé manier om op afstand nog wat grapjes met elkaar te delen. Maar wat nou als je collega ineens de hoofdrol speelt in de meet hilarische memes? Je moet wel een beetje handig zijn met photoshop natuurlijk, of vraag iemand die je kent. Pluk de leukste memes van het net en plak het gezicht van je collega op de originele foto’s. Creëer een website of Instagram-account en zet ze daar allemaal op. Deel het linkje met je collega, of je hele team natuurlijk. En geniet van de reacties…

8. Plak iemands muis vast

Plak met dubbelzijdig plakband iemands muis vast aan het bureau. Heel flauw grapje met een hilarisch resultaat.

Zo ga je om met de 5 typen irritante collega’s

9. Emoji wereld

Heb jij een collega die achter elk bericht een emoji plakt? Spreek dan af met een aantal collega’s dat iedereen die dag enkel in emoji’s communiceert met deze collega.

10. Hang een briefje op het koffiezetapparaat

DEFECT! Je collega’s worden nergens chagrijniger van dan een stuk koffiezetapparaat. Pech voor hen, lol voor jou.

11. Confetti douche

Zet een bakje met confetti op het randje van een deur die op een kier staat. De eerstvolgende collega die de deur opent wordt getrakteerd op een confetti douche.

12. Twins

Dan de prank der pranks tijdens het thuiswerken. Laat je collega een video-meeting hebben met zichzelf! We kennen allen de leuke achtergronden van de videomeetings. Maar je kunt het ook next level maken door als achtergrond je collega zelf in te stellen. Nodig je collega uit voor de meeting en gebruik zijn of haar video stream als jouw virtuele achtergrond en blijf zelf uit beeld.

1 april! 19 (onschuldige) grapjes om bij je kind uit te halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme