Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Mind 12 februari 2016

10 bekentenissen van zoons en dochters met single ouders

Single ouderschap kan soms knap lastig zijn. Deze kinderen doen (anoniem) een boekje open over hoe zij denken over hun vrijgezelle moeders en vaders. Het resultaat doet ons wel een traantje wegpinken. Een ode aan alle alleenstaande ouders!

Via de app Whisper, waar mensen anoniem hun gedachten kunnen delen, hebben tien zoons en dochters hun eerlijke gedachtes over hun single ouders geplaatst. In de ogen van deze (opgegroeide) kinderen, zijn hun ouders echte superhelden:

[STAP stap=”1″]

‘Mijn vader is single. Hij is mijn beste vriend en de persoon waar ik altijd met alles bij terecht kan. Hij is heel ondersteunend en op deze manier leert hij mij hoe ik dat later als ouder ook kan zijn’

Niks zo belangrijk als je kind ondersteunen, niet alleen op de leuke momenten, maar vooral ook op de moeilijke momenten. Deze zoon of dochter heeft zeker het goede voorbeeld gekregen en zal dit ook doorgeven aan zijn/haar eigen kinderen.

[STAP stap=”2″]

‘Mijn moeder is single en ze werkt heel hard om te zorgen dat ik alles krijg wat mijn hartje begeert. Ik wilde dat ik een manier wist om haar te vertellen hoeveel ze voor me betekent en hoe erg ik het waardeer dat ze zo hard voor me gewerkt heeft’

Deze moeder is ongetwijfeld een vrouw die veel ballen tegelijk in de lucht houdt. Petje af!

[STAP stap=”3″]

‘Mijn moeder is een single ouder. Elke Vaderdag geef ik haar een cadeau en een kaart. Hiermee wil ik haar bedanken voor het feit dat ze zowel een vader- als moederfiguur voor mij is’

En deze moeder waardeert dat waarschijnlijk heel erg!

[STAP stap=”4″]

‘Ik ben opgevoed door een single moeder en vier zussen. Ze hebben mij nooit geleerd om een ‘echte man’ te zijn, maar ze hebben me wel geleerd om een goed persoon te zijn. Ik zal mijn eigen zoon op dezelfde manier opvoeden’

Deze jongeman heeft de juiste normen en waarden al met de paplepel ingegoten gekregen. Mooi om te zien dat zijn eigen zoon ook in zijn voetsporen zal treden.

[STAP stap=”5″]

‘Ik ben opgegroeid met een single vader, daarom weet ik hoe het is om te vechten voor iets wat ik wil. Dit heeft van mij een sterk persoon gemaakt’

Wilskracht, doorzettingsvermogen en ijzersterk. Deze vader heeft het goed gedaan!

[STAP stap=”6″]

‘Ik heb alles voor mijn moeder over. Ze heeft mij in haar eentje opgevoed en ik zal haar nooit genoeg kunnen bedanken voor alles wat ze voor me gedaan heeft’

Wauw! De liefde in deze relatie tussen moeder en kind zit wel snor.

[STAP stap=”7″]

‘Ik ben opgegroeid met een single moeder. Zij heeft mij zoveel geleerd over onafhankelijkheid en zelfrespect. Het maakt relaties wel moeilijker, want iedereen is op zoek naar zijn wederhelft, maar ik weet dat ik prima overleef in mijn eentje’

Onafhankelijkheid en zelfrespect mogen zeker niet in het vrouwenwoordenboek ontbreken. Deze moeder heeft haar dochter geleerd een ijzersterke onafhankelijke vrouw te zijn.

[STAP stap=”8″]

‘Ik ben ervan overtuigd dat ik de beste vader op aarde heb. Hij heeft mij, vanaf dat ik tien was, alleen opgevoed. En tot op de dag van vandaag weet ik dat ik altijd op hem kan rekenen. Hij is een goed voorbeeld van hoe een ouder zou moeten zijn’

Een en al liefde voor deze vader!

[STAP stap=”9″]

‘Mijn moeder is single en heeft altijd mijn broer en mij op de eerste plek gezet. Haar hele leven staat in teken van ons. Ik zou er alles aan doen om haar het leven te geven dat ze verdient’

Deze onbaatzuchtige mama heeft een goed stel kinderen op de wereld gezet.

[STAP stap=”10″]

‘Mijn moeder heeft mij alleen opgevoed. Toen ik tien was, heeft ze mij van school gehaald om mij vervolgens de wereld te laten zien. Ze inspireert me en ik ben zo trots op haar. Ze is mijn beste vriendin’

Mooi! Moeder en dochter trotseren de wereld en laten zich door niets of niemand tegenhouden.

Wat vind jij van deze bekentenissen? Reageer via Facebook.

Check deze tien dingen die je nooit tegen een single mama moet zeggen >>

Reageer op artikel:
10 bekentenissen van zoons en dochters met single ouders
Sluiten