florine duif
florine duif Zwanger 16 okt 2016
Leestijd: 3 minuten

10 onorthodoxe adviezen om zwanger te worden (uit de hele wereld!)

Zwanger worden is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar mocht je de ‘grote stap’ aangaan dan zou het zomaar kunnen zijn dat Google je beste vriend wordt. Eh, hoe dan precies? Er zijn namelijk allemaal ‘foefjes’ die kunnen helpen bij het zwanger worden en die heel wat vrouwen opzoeken tegen die tijd. En niet alleen in Nederland hebben we deze zogenaamde (broodje aap) hulpmiddelen, maar ook wereldwijd verzinnen ze de meest bijzondere dingen.

Onorthodoxe zwangerschapsadviezen

Wij delen er een paar met jullie.

1. Draag sokken terwijl jullie seksen

Heel simpel (althans, dat schijnt): koude voeten vermindert de vruchtbaarheid. Volgens de Traditionele Chinese geneeskunde zorgen kouden voeten voor een verminderde ‘qi’ (levenskracht) richting baarmoeder wat de conceptie lastiger maakt.

Dan nog iets. Een flinke dosis Oxytocine – ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd – is cruciaal voor een krachtig, mannelijk orgasme. Ja, en dan? Nou een warm object tegen je aan houden (lees: of een partner) zorgt ervoor dat dit knuffelhormoon toeneemt. En zo is het cirkeltje rond.

2. Wil je een jongen? Sla dan iets kapot tijdens de daad

Of het heel romantisch is, dat vragen we ons af. Maar door dingen kapot te maken tijdens de seks stijgt het testosteronlevel wat weer van invloed is op het zaad.

Overigens hoeft je man niet met een hamer in de aanslag te zitten. Samen porno kijken (excuse my language) en sporten hebben hetzelfde effect.

Kan je aan je baarmoedermond voelen of je zwanger bent?

3. Pierce je neus

Volgens de Ayurvedische leer zorgt het piercen van je linker neusvleugel ervoor dat er eveneens ‘qi’ stroomt richting baarmoeder. Of draag Indiase teenringen, ook wel Bichiya’s genoemd. Deze schijnen de sekslust te bevorderen en je menstruatie regelmatiger te maken.

4. Even een bakkie doen voor de seks

Gezellig toch, eerst samen een kop koffie drinken? Het is in ieder geval wel gunstig voor de man, want drinkt ‘ie een half uur voor de vrijpartij een cup of Joe, dan schijnt dit de beweeglijkheid van het sperma te bevorderen. Overigens schijnt te veel koffie weer ongunstig te zijn voor de vruchtbaarheid, dus houd het bij één kop per dag.

5. De Feng Shui granaatappel

Volgens de oude Chinese levenswijze ‘Feng Shui’ is de granaatappel het symbool van vruchtbaarheid. Dit heeft te maken met de rode zaden die erin zitten. Wil je de vruchtbaarheid bespoedigen? Zet dan een afbeelding van een granaatappel of een echte granaatappel naast het bed.

Onderzoek wijst uit: het totale aantal eicellen neemt sneller af dan je denkt

6. De Feng Shui vis

En we gaan nog even verder in ‘Feng Shui’-sferen. In China (gaan we weer) staan vissen symbool voor vruchtbaarheid aangezien ze zoveel eitjes hebben.

Dus, wat moet je doen met de vis? Je zoekt een afbeelding van twee vissen, gemaakt van glas of metaal die je in het zuidwesten van je slaapkamer zet om te vruchtbaarheid te bevorderen.

7. Neem een theelepel hoestsiroop

Neem een week voor je ovulatie iedere dag een lepel hoestsiroop. Eh, u zei? Juist, want dit schijnt het baarmoederhalsslijm te verdunnen waardoor de zaadcellen de eicellen makkelijker kunnen bereiken.

9 manieren waarop je vagina verandert als je zwanger bent

8. Leg een kristal op je Fanny Boo

Zo helpen de rozenkwarts, de mosagaat, het carneool, de granaat en de rookkwarts de vruchtbaarheid te verbeteren, wanneer je ze op de plek van bestemming legt.

9. Neem een vaginaal stoombad

Ook de flamoes verdient een stoombad. In China wordt dit ook wel ‘Chai-yok’ genoemd waarbij er een thee-achtige substantie wordt getrokken van veertien verschillende kruiden.

Dit goedje wordt vervolgens onder een stoel gezet met een gat erin et voilà: je kunt gaan zitten.

10. Ga in het donker liggen

Dit heeft alles te maken met het feit dat het slaaphormoon ‘Melatonine’ ervoor zorgt dat onze eicellen beschermd worden tegen stress. Dit hormoon wordt aangemaakt wanneer het donker is.

Ga dus eerst even een nacht slapen en maak je man wakker wanneer de zon nog niet op is.

7x deze beauty rituelen kun je beter achterwege laten als je zwanger bent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 onorthodoxe adviezen om zwanger te worden (uit de hele wereld!)
Sluiten