Maaike Helmer
Maaike Helmer Beauty 12 mei 2015

10 dingen die iedereen met krullen herkent

Krullen! Je hebt er niet om gevraagd, maar krijgt ze er vaak gratis en voor niks, bij je geboorte. Deze 10 dingen herkent iedereen met krullen…

1. Je haar zit precies 5 minuten goed

Krullend haar heeft volume en dat is mooi. Maar het nadeel is dat het haar ook nogal zwaar kan zijn en daardoor al snel inzakt. Niet zelden zit je dan met een platte pannenkoek bovenop, terwijl je haarpunten juist alle kanten op dansen, zich een weg naar de vrijheid banend. Je ziet eruit als een wandelende driehoek. Not a cute look.

2. Er is altijd één krul…

Je kunt je haar nog zo mooi stylen, er is altijd één eigenwijze krul die desondanks gewoon lekker zijn eigen gang gaat. De rebelkrul. Volledig tegen je zo zorgvuldig bedachte look in.

3. Als de lucht vochtig is, ben je de sjaak

Hangt er regen in de lucht? Van het ene op het andere moment wordt jouw krullenbol een coupe statique, oftewel: superstatisch. Daar doe je helaas weinig tegen.

4. Zonder de juiste producten ben je ook de sjaak

Het juiste product kan het verschil maken tussen een kapsel dat eruitziet als een mislukt scheikundeproject of juist één die zo uit een modemagazine lijkt te komen. Het duurt soms jaren voor je ontdekt hebt wat ideaal is voor jouw specifieke krul. En je zult altijd zien dat net op dat moment dat product uit de handel wordt gehaald.

5. Er zijn niet zo veel goede krullenkappers

Krullen knippen is een vak apart. Een vak dat niet elke kapper beheerst. Knip je ze allemaal op gelijke lengte, dan lijkt het al snel alsof je een soort slecht gebreide deken op je hoofd hebt. Vind je de juiste krullenkapper voor jouw haar, laat hem of haar dan nóóit meer gaan.

6. Haarborstels zijn overschat

Haarborstels maken van krullen soms een droge hooibos. Je kunt krullend haar ook prima borstelen met je vingers. Geeft een natuurlijker effect.

7. Wassen is ook overschat

Wassen is bij krullend haar echt een overschatte bezigheid. Het zit namelijk altijd het beste een paar dagen ná het wassen. Doe het dus niet elke dag, maar laat er gerust (minstens) een paar dagen tussen zitten.

Maar…

8. Als de kapper je haar verknipt, is er niemand die het ziet

Het voordeel van krullen, is dat het er alleen maar speelser op wordt als ze een verschillende lengte hebben. Knipt je kapper dus per ongeluk een stukje verkeerd, dan valt dat niemand op.

9. Pump up the volume…

Met krullend haar heb je een groot voordeel: het heeft van nature automatisch volume en ziet er dus al snel dikker uit. Noem het een optische illusie. Helemaal als het goed in laagjes is geknipt, versterk je dat effect.

10. Je straalt iets spontaans uit en ziet er jonger uit

Krullen geven je iets spontaans. Daarnaast zorgt hun speelse uitstraling ervoor dat je er vaak langer jong uitziet. En wie wil dat nou niet?

Heb jij krullen? Wat vind je ervan? Of heb je ze niet en zou je ze wel willen? Laat het ons weten!

Ben jij onzeker over je krullen? Lees dit artikel dan even!

Reageer op artikel:
10 dingen die iedereen met krullen herkent
Sluiten