Thea Tijssen
Thea Tijssen Kids 25 jan 2016
Leestijd: 3 minuten

10 dingen die je denkt als je baby nog niet doorslaapt

Het is hartstikke logisch dat je baby niet meteen nachtenlang doorslaapt. Maar dat wil niet zeggen dat je er altijd goed mee kunt omgaan. De volgende dingen spelen door je hoofd als je weer eens wakker bent gemaakt door je baby.

Je weet precies hoe je de helderheid van je smartphone-scherm zó afstelt, dat je je Facebook, Instagram, Twitter, de Telegraaf-app en andere interessante sites goed kunt lezen, zonder je baby te storen tijdens de nachtvoeding.

En zonder je partner ermee wakker te maken. Dus je denkt er soms over na hoe je hier een handige app van zou kunnen maken. Dat je op die app klikt en dat alles meteen goed is afgesteld voor nachtelijk scrollen en haast geluidloos You tube-filmpjes kijken.

Je hebt inmiddels zo veel gelezen over baby’s die niet doorslapen dat je niet raar zou opkijken als je binnenkort wordt uitgenodigd als expert bij Jinek, Pauw én RTL Late Night.

Bron: Flickr

Je stelt jezelf gerust met het feit dat toen onze voorouders jager-verzamelaars waren, zij twee uurtjes achter elkaar werkten en dan een paar uurtjes gingen slapen. Dat was hun nachtrust. En zo ging het 24 uur per dag door.

Dan moet jij dit ritme ook overleven.

Je hoopt dat het waar is dat baby’s die ‘s nachts vaak wakker zijn, uitgroeien tot intelligentere kinderen dan baby’s die heerlijk doorslapen.

Je hoopt heel erg dat het niet waar is dat ‘een lastige baby’ straks een ‘lastige peuter’ wordt.

Maar voor de zekerheid schaf je dit boek aan, want daarmee zou het in slaap vallen in elk geval wél makkelijk moeten gaan.

Die ene nacht dat je baby wél redelijk lang doorsliep (voor zijn doen) gaat de boeken in als De Legendarische Nacht.

Je probeert dan ook elke dag alles zo te doen zoals je het die dag deed. Tot in detail. En elk wakker nachtelijk uurtje denk je aan hoe je het vandaag blijkbaar toch weer niet exact zo hebt gedaan.

Je verlangt af en toe naar even ‘uitslapen’ tot een uurtje of acht, omdat dit hemels voelt.

Maar je kunt ook even lezen hoe je je rust kunt pakken zonder dit ‘uitslaapmoment’.

Bron: Tumblr

Je denkt eraan hoe je inmiddels gewend bent aan de blik van medeleven die je krijgt van mensen wier baby’s wel doorslapen.

Je weet zeker dat iemand wakker maken die letterlijk nét in slaap is gevallen, de meest effectieve methode van martelen is.

Bron: iStock

Een dagelijks stukje chocolade wordt jouw beloning voor het functioneren gedurende de dag.

En da’s natuurlijk hartstikke terecht! Je verdient ‘t!

Slaapt jouw baby ook (nog) niet door ‘s nachts en wil je daar graag over van gedachten wisselen met andere ouders die wakker liggen? Ga dan naar Facebook.


En denk je toch dat je baby beter wél door kan slapen vannacht – al was het alleen maar voor jouw nachtrust – lees dan dit artikel maar even. >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 dingen die je denkt als je baby nog niet doorslaapt
Sluiten