florine duif
florine duif Kids 2 jan 2017
Leestijd: 3 minuten

10 dingen die je kunt doen als er een slapend kind op je ligt

Ach gos, zo lief zo’n slapend lijfje. Zeker in de kerstvakantie sluipt de moeheid er in met al die bijzondere late avonden. En dan wil zo’n moe hoopje wel eens op jou in slaap vallen. Die ga je natuurlijk niet wakker maken. Geen nood aan de man, want ook al kun je geen kant op, je kunt wel degelijk iets doen.

En wel dit, zonder dat je zelf in slaap valt:

1. Maak plannen

Of het nu carrière gericht is of persoonlijk; werk je plannen uit. Zorg er altijd voor dat er pen en papier op de bank ligt en bedenk een aantal landen waar je naartoe wilt op vakantie. Of wat je de rest van de week gaat eten. Ik noem maar iets.

2. Sorteer je mail

Tja, heel gezellig ziet het er niet uit, jij met je telefoon in je hand terwijl je kind ligt te snurken. Maar het kan wel hét moment zijn om je mail bij te werken. Alles al gelezen en beantwoord? Ga dan van start met het maken van mappen.

3. Je wenkbrauwen epileren

Tip van de dag: houd altijd een pincet in de buurt, je weet maar nooit. Het is op eigen risico, want als je gaat schreeuwen van de pijn of je schiet per ongeluk uit, dan kan het nog weleens een hele ongezellige middag worden.

4. Shoppen

Dé uitgelezen kans om eens goed de online sale te bekijken. Januari is dé maand.

5. Lees iets over een onderwerp waar je al heel lang iets over wilde weten

Maar waar je nooit aan toe bent gekomen. ‘Hoe word ik slapend rijk’ als moeder bijvoorbeeld. Of hoe je je huis à la Marie Kondo kunt reorganiseren.

6. Een tekening maken van je slapende kind

Ik ben dit ooit een keer gaan doen toen mijn dochter piepklein was. Niet dat ik een tekenwonder ben. Maar ik vond het leuk om de verschillen én overeenkomsten te zien, verspreid over een paar maanden.

7. Kies een serie uit en zie dit ook echt als jouw serie

Dus die je zonder partner hoeft te kijken. Iedere keer wanneer je kind zich op jou heeft gestort, grijp je naar de afstandbediening en waan je je in je guilty pleasure.

8. Probeer heel – maar dan ook heel – langzaam onder je kroost vandaan te kruipen

En dit is niet makkelijk, kan ik je vertellen. Het gaat ongeveer zo en het lijkt op een ninja training. Til je kind een centimeter op. Doe hier ongeveer tien minuten over. Probeer vervolgens drie centimeter en houd je armen zo stil mogelijk terwijl je je lichaam draait. Laat de armen zakken – ho, rustig! En leg je zoon of dochter zo stil mogelijk neer. Dan ben je er nog niet. Daarna moet je zorgen dat je weg kunt lopen. Zonder dat de vloer kraakt. Zodra je bijna bij de deur bent trek je een sprintje en kun je de afwasmachine uitruimen. Of de was draaien bijvoorbeeld. Moet je naar de wc? Kijk dan uit met doortrekken… Ai, te laat.

9. Gewoon even zelf keveren

Nu rijmt dat niet met de laatste zin van de tweede alinea, maar zelf een uiltje knappen kan bij geen enkele moeder kwaad. Sterker nog, we need it.

10. Staren, staren en nog een staren

Getsie wat een cliché! Maar even serieus, zo’n warm kinderliefje dat in pais en vree ligt te dutten is toch het mooiste wat er is.

Doe jij aan co-sleeping? Lees hier waarom je het wel of niet kunt doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 dingen die je kunt doen als er een slapend kind op je ligt
Sluiten