10 dingen die niemand je vertelt over een dochter hebben

Als een moeder schrijft wat niemand haar van te voren had vertelt over het hebben van een dochter dan levert dat herkenbare situaties op. Als een vader vertelt over de speciale band tussen hem en zijn dochter dan smelten we gewoon …

Bret Spears, die blogt op The Dad Issues weet alles van het gevoel van het krijgen van een eerste dochter. Daarom maakte hij een lijst met bijzondere, emotionele en schattige dingen over zijn dochter. En vooral: wat niemand je vertelt over het krijgen van een dochter.

Niemand vertelt je…

1. …over hoe snel ze aandacht heeft voor jongens

Zoals velen van ons zie ik jongens als de romantische aanstichters en meisjes als degene die hun pogingen accepteren. Dat veranderde tijdens een avond in de sportschool. Mijn dochter trok aan mijn arm en zei: ‘Pap, zie je die jongen daar? Ik vind hem leuk!’. Terwijl we een smoothie dronken in het sportschoolcafé zat ze de hele tijd omgedraaid te kijken waar de jongen was. Op een gegeven moment kwam hij naar onze tafel. Zijn naam was Harrison, hij was aardig, vrolijk en welbespraakt. Hij behandelde haar met veel respect. Het enige nadeel was dat haar eerste crush een 19-jarige knappe surfer was. Hij werkte in het café. Mijn dochter was 3.

2. …hoe erg je verliefd wordt op je vrouw

Een mini-versie van mijn vriendin in huis hebben lopen, zorgt ervoor dat ik haar opnieuw ontdek en kom er wederom achter wat ze voor mij betekent. Dingen waar ik me jarenlang aan ergerde vind ik nu niet meer erg. Voorbeeld: ik kon het nooit begrijpen dat mijn vrouw zo verschrikkelijk teleurgesteld kon raken als haar plan in duigen viel. Eng genoeg is, is dat mijn dochter precies hetzelfde doet. Vroeger vond ik deze momenten van mijn vrouw kinderachtig, nu zie ik dat ze ze al sinds kind zijn heeft.

3. …hoe één vuile pamper een revolutie betekent voor het begrijpen van de vrouwelijke anatomie

4. …dat een dochter krijgen ervoor zorgt dat je in een feminist verandert

5. …wat er tegenover alle liefde staat

Vaders van dochters zeggen het wel vaker: ‘Jij denkt te weten wat liefde is? Bereid je maar voor, want zoiets heb je nog nooit meegemaakt!’ En ze hebben gedeeltelijk gelijk. De zoete ‘Daddy’s girl’-kant wordt vaak vastgelegd. Minder besproken is de andere kant van de medaille: de boosheid die in je botten gaat zitten. Owee als iemand gemeen is tegen je dochter!

6. …dat het nummer ‘Daughters’ het beste nummer ooit is

Het maakt niet uit hoe gezapig of zoet je het nummer van John Mayer ook vindt, zodra je een dochter hebt, ontstaat er een mysterieuze kracht die je moeilijk kunt negeren. Tijdens de bruiloft van een vriend stonden een aantal vrienden en ik de eerste helft van het nummer keihard te lachen. Dit sloeg snel om in huilen, toen ik met mijn dochter stond te dansen.

7. …over het bizarre belang van de kleur roze

Afgelopen kerst vroeg mijn dochter een puppy. Toen de kerstman vroeg welke kleur hij moest zijn zei ze: ‘roze!’. Als ze een blauwe eenhoorn zou krijgen, zou ze nog vragen om een roze.

8. …Of ja, misschien mijn vrouw ooit, maar ik kon het nooit echt geloven: dat sommige meisjes echt al aan hun bruiloft denken als ze kleuter zijn

Persoonlijk geeft ik Disney de schuld. Elk wit laken in huis wordt gebruikt voor het oefenen van haar trouwdag. Sterker nog: er wordt tot in de details geoefend. In het begin was het superschattig, omdat ze met míj wilde trouwen. Maar recent heeft een kleuterklasgenoot mijn plek als bruidegom ingenomen. Ze zegt dat het komt omdat hij ‘gek doet en knap is’.

9. …dat ik me idioot teleurgesteld zou voelen, die eerste keer dat mijn dochter met de gekke, knappe klasgenoot wilde trouwen (in plaats van met mij).

10. …hoeveel je van manicures, thee-dates en verkleedpartijtjes gaat houden.

Lees wat het inhoudt dochters te hebben ook vanuit moeders oogpunt: De 10 dingen die een meisjesmoeder moet accepteren.

Reageer op artikel:
10 dingen die niemand je vertelt over een dochter hebben
Sluiten