Loes Koster
Loes Koster | LinkedIn Gezondheid 14 april 2019

10 feiten over blaasontsteking en hoe je het kunt voorkomen

8. Hoe kun je een blaasontsteking voorkomen?

De belangrijkste regel voor een gezond lichaam en een gezonde blaas is: genoeg water drinken. Minimaal 2 liter per dag is gewenst. Zo spoel je de blaas goed door en hebben bacteriën weinig kans om te hechten en te vermenigvuldigen.

Ook kan het zijn dat er niet goed wordt afgeveegd na een toiletgang. Het is belangrijk om niet van de anus richting de vagina te vegen, maar van de vagina naar de anus toe. Dit voorkomt dat er bacteriën uit de darmen in de buurt van de vagina komen, die een blaasinfectie kunnen veroorzaken.

Goed uitplassen is belangrijk, omdat te zorgen dat je blaas helemaal leeg is er geen urine achterblijft die geïnfecteerd kan raken met bacteriën. Daarnaast is het heel belangrijk om na de seks altijd direct te gaan plassen, zodat eventuele bacteriën uit de plasbuis gespoeld worden.

Als laatste is het belangrijk om geen zeep, vaginale douche of andere producten te gebruiken maar jezelf gewoon dagelijks te wassen met warm water. Chemische middelen ontregelend de zuurgraad van de vagina, waarna bacteriën gemakkelijk een infectie kunnen veroorzaken.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
10 feiten over blaasontsteking en hoe je het kunt voorkomen
Sluiten