Iris Kodde
Iris Kodde Mind januari 4, 2016

10 gedachten van volslanke vrouwen in de sportschool

Na een uur snoozen en nog minstens een halfuur zeuren en jammeren heb je jezelf toch zover gekregen: de sportschool. Potverdorie, het is weer iets om trots op te zijn. Maar helaas, je bent nog geen tien minuten binnen en je motivatie is totaal verdwenen…

Terwijl je je aan het omkleden bent zie je namelijk vrouw na vrouw binnenkomen met lichamen waar je U tegen zegt. In hemelsnaam, waarom sporten deze vrouwen eigenlijk? En daar begint het… De alledaagse twijfels van volslanke (vergeleken bij hen dan, hè) vrouwen in de sportschool. Troost je, vrijwel iedere vrouw heeft deze gedachtes (welk postuur dan ook).

[STAP stap=”1″]

‘Waarom sport jij?’

Zoals ik al zei: het begint al in de kleedkamer, bij de vrouw met het perfecte lichaam, die gewoonweg intimiderend is. Waarom betaal je een godsvermogen voor een sportschool als je er zo uitziet? Ja, eigenlijk weet je het wel. Als ze het niet doet, wordt haar lichaam net als dat van jou. Aha, dus daar is het mis gegaan. Ik had eerder moeten beginnen.

[STAP stap=”2″]

‘Ben ik de enige die zo zweet?’

Liters. Als het niet meer is. Je zit nog geen tien minuten op de crosstrainer en de druppels stromen al als een soort stortbui naar beneden. Het komt vast omdat ik zo super hard sport. Poe dan sport ik wel echt veel harder dan iedereen verder in de sportschool…

[STAP stap=”3″]

‘Als ik m’n broek hoger doe dan valt m’n vetrol er niet uit’

Aha, dus dat is hun tactiek. Voilà, opgelost.

[STAP stap=”4″]

‘Waarom zó-veel squats?

Pffff. Vijf squats is toch ook wel genoeg? Oh sh#t, dat trucje van #3 werkt dus ook niet. Hallo vetrol.

[STAP stap=”5″]

‘Ha, hallo knappe jongen. Ik zie je wel kijken. Of niet?’

Dat is geen verkeerde sportschool-meneer. Als ik dit vertel aan m’n vriendinnen gaan ze helemaal door het lint. Kijkt hij nou naar mij? Of zit er iemand achter me? Oei. Niemand achter me. Maar dat zag ‘ie wel. Awkward.

[STAP stap=”6″]

‘Alsjeblieft geen jumping jacks vandaag’

Verdorie. Daar gaan we weer. Ook vandaag moeten we eraan geloven. Misschien voel ik me straks beter -vijf jumping jacks later -… Oké beter voelen? Ha. Dit is nog erger dan erg.

[STAP stap=”7″]

‘Waarom zou ik shakes gaan drinken als ik ook gewoon kan eten?’

Misschien kom ik wel wat gemotiveerder over met zo’n shake? Dan kan ik hem ook op Instagram zetten met #fitgirl. HA, nee. Dat doe ik niet. Ik? Fitgirl? Laat me niet lachen.

[STAP stap=”8″]

‘Waarom zijn hier eigenlijk zo verdomd veel spiegels?’

Ik kan m’n kont nog niet keren en er is er alweer een. Sporten is niet mijn meest charmante moment en ik zou het fijn vinden dat ik niet geconfronteerd word met de waarheid. Zelf dacht ik namelijk dat ik er nog best sexy uitzag, tot meneer spiegel weer voor m’n neus stond.

[STAP stap=”9″]

‘Aha, ik zie dat ik al 450 kilocalorieën heb verbrand met deze work-out, hallo toetje’

En wat voor een. Ik heb nog ijs. Oh en brownies geloof ik. Och hemel, ik hou van de sportschool!

[STAP stap=”10″]

‘Maar hé, mij krijgen jullie niet klein’

Dus. Misschien ben ik niet de dunste van de sportschool. Dat zegt niet dat ik niet de mooiste ben.

Wat denk jij tijdens je sportsessies? Reageer op onze Facebook!

Lees ook: Volg je groepslessen in de sportschool? Dan herken je dit ongetwijfeld >

Reageer op artikel:
10 gedachten van volslanke vrouwen in de sportschool
Sluiten