Nienke Magnin
Nienke Magnin Kids 27 jul 2017

10 ideeën tegen verveling, die in je handtas passen

Je portemonnee natuurlijk. Je sleutels, je telefoon, je favoriete lippenbalsem, handcrème, zonnebrandcrème, zonnebril, kauwgum, een nagelvijl. Een prima vulling van je handtas toch?

Oh wacht, je hebt kinderen…. Dan zijn het vooral drinkbekers, snoetenpoetsers, rijstwafels, fruitbakjes, pleisters, builenzalf, desinfecterend handspul, een stapeltje ondergoed, een schone broek en dito trui.
Maar mijn handtas weet altijd raad. Zelfs als de verveling toeslaat. Van een wachtkamer tot een treinreis, van een terrasje tot een pashokje: met deze 10 dingen in je handtas heb je nooit een verveeld kind – en jij even wat rust.

1. Twee middelgrote dobbelstenen

Met stip op 1: Twee middelgrote dobbelstenen. Optellen, aftrekken. Wie gooit het hoogst? Wie gooit het eerste 6 en ga zo maar door. Het kan op de grond, op een tafel of een stoel en het biedt, ondanks de minimale afmetingen, simpel en leerzaam vermaak.

2. Een paar stuiterballen

Misschien niet aan te raden in een treincoupé of op een druk station, maar stuiterballen doen het in ons gezin erg goed. Overstuiteren, jongleren of de bal keihard tegen het plafond proberen te gooien; je hebt zo weer tien minuten voor dat gesprekje met je oudtante.

3. Een draaikubus

‘Probeer maar eens dezelfde kleur op hetzelfde vlak te krijgen schat!’ Dat levert je minstens een ongestoorde Latte op dat terrasje in het lentezonnetje op.

4. Een bellenblaas

Niet alleen een fijne afleidingsmanoeuvre voor die lange rij bij een attractie of andere zomerse wachtmomenten, het geeft bovendien een gaaf effect aan zomerse foto’s van je kind. Dubbel plezier dus. Vergeet niet een plastic zakje (van die hersluitbare diepvrieszakjes bijvoorbeeld) mee te nemen om te voorkomen dat de inhoud van je handtas een glibberig geheel wordt.

5. Een Barbie of popje met borsteltje en haarklipjes

Had ik mijn dochter nu meegenomen of niet? Je zou het soms bijna vergeten als ze, met hun tong van inspanning lichtjes uitgestoken, vlechtjes proberen te leggen in de haren van hun Barbie. Kan jij meteen even je haar laten föhnen bij de kapper. Barbie blij, dochter blij, jij blij.

6. Een doosje met LEGO

Precies genoeg om een torentje mee te bouwen. Of een hondenhok. Of de letter V van ‘mama, ik Verveel me zo’.

7. GALT Water Magic

Een soort stift gevuld met water, waarmee je in het bijgeleverde boekje de prachtigste (waterverf)tekeningen maakt. Ik heb het onlangs ontdekt en mijn kinderen vinden het geweldig! Je hebt alleen het boekje en de waterstift nodig, een beetje water en klaar is Kees. Herbruikbaar en vlekproof. Mijn kinderen hebben zich er laatst een uur onafgebroken mee vermaakt. Een uur! Rust!!

8. Een paar diertjes

In Schleich formaat. Die wachtkamerstoel is opeens een gevaarlijke leeuwenkooi en de grond een zee vol haaien. In de lucht vliegt een unicorn en op mama’s benen klautert een stelletje apen. Wist jij dat de drukke wachtkamer van de huisarts eigenlijk een dierentuin was?

9. 25 gekleurde kraaltjes en wat rijgdraad

Soms is het rijgen op zich al een eindeloos werkje, een rangschikking naar de kleuren van de regenboog is ook leuk. Niet alleen goed te doen in een kleine ruimte, het verbetert bovendien de fijne motoriek van je kind en helpt ze met het herkennen van kleuren, tellen en rekenen. Het hele setje past ook nog eens precies in dat muntgeldportemonneetje waar je toch niets mee deed. Handig toch?

10. Een potje kleurloze (vlekproof) nagellak

Een fijn moeder-dochtermomentje waar je vaak de tijd niet voor hebt of neemt. Samen lakken, samen blazen en dan nog even heel stil blijven zitten, maar dat deed je toch al bij die spannende tandartsafspraak. Zorgt meteen voor de broodnodige afleiding.

Natuurlijk zwerven er ook altijd wel wat autootjes in mijn tas, zit er standaard een setje potloden, wat balonnen en wat tekenpapier in en vaak nog een prentenboekje of een stickervel. Allemaal snel vermaak voor verveelde kinderen. Als je elke keer een ‘verrassing’ uit je tas weet te toveren, wordt er bovendien nauwelijks meer om de spelletjes op je telefoon gevraagd. En dat is misschien nog wel de grootste winst, die uit een handtas te halen valt.

En HIER vind je nog meer tips tegen verveling!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 ideeën tegen verveling, die in je handtas passen
Sluiten