Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 27 jun 2018

Deze 10 dingen herken je alleen als je een moeder bent

Het moederschap is geweldig, spannend, doodeng en stressvol. Moeders zijn een bijzondere soort. We zien alles, we horen alles en zijn eigenlijk regelrechte superhelden.

Waarom we superhelden zijn? Lees vooral even verder.

1. Je kan een stuk speelgoed identificeren aan het geluid dat het produceert

Jazeker: je hebt wel eens een Fisher Price jingle gezongen onder de douche. Moeders onder elkaar weten meteen welk speelgoed bedoeld wordt door het muziekje of geluidseffect te zingen. Dit is ons leven nu.

2. Je kan een apocolypse overleven met alles wat in je tas zit

Snacks, drankjes, entertainment, babydoekjes en je moederlijke gave om in oplossingen te denken; meer heb je echt niet nodig wanneer er een zombie-uitbraak is. Kom maar op met dat einde van de wereld.

3. Je hoort gefluister nog twee kamers verderop

Je moederzintuigen staan altijd aan. Sommige mensen vragen wel eens: als middenin het regenwoud een boom omvalt en er is niemand die het hoort, maakt het dan geluid? Ja, dat doet het, en moeders horen het want moeders horen alles.

4. Stilte vind je doodeng

Je weet dat stilte nooit iets goeds betekent in het moederschap. Wil je een moeder angstig maken? Wees dan heel lang heel stil. Grote kans dat het zweet haar uitbreekt.

5. Je denkt lang en nauwkeurig na over mogelijke scenario’s wanneer je een klein kind iets aanreikt

Kan dit het huis vernietigen? Ingezet worden als wapen? Kan mijn kind zichzelf hiermee pijn doen? Krijg ik hier spijt van? Alles moet gedekt zijn. Je wil niet weten hoeveel schade een kind kan aanrichten met een pen.

6. Je bent niet langer vies van lichaamssappen

Plas, poep, braaksel, snotjes, bloed: je hebt het allemaal al eens gezien en kijkt nergens meer van op.

7. Jouw idee van vakantie: je alleen op het toilet opsluiten

Met de kraan aan en je ogen dicht, waan je je bijna op het strand. Totdat je je kind begint te gillen en z’n vingertjes onder de deur door schuift.

8. Tot diep in de nacht uitgaan boeit je niets meer

Want je weet dat je om 7 uur ‘s ochtends weer wakker bent. DOE. HET. NIET. Je kind maakt je wakker om 7 uur en zal extra z’n best doen je kater onvergetelijk te maken.

9. Een maaltijd in één keer op eten zonder te delen is een speciale gebeurtenis

Waar alle moeders van dromen: ongestoord je eten eten.

10. De woonkamer ziet eruit alsof een eenhoorn heeft overgeven

Of Bart Smit in hoogst eigen persoon, want het speelgoed ligt overal. O-ve-ral. Ook speelgoed dat je nooit eerder hebt gezien of waarvan je je niet kan herinneren dat je het ooit hebt gekocht. Niemand weet hoe, maar het gebeurt.

 

Reageer op artikel:
Deze 10 dingen herken je alleen als je een moeder bent
Sluiten