Suzanne Sandberg
Suzanne Sandberg Kids 25 april 2017

10 kinderfilms en series die jij ook leuk vindt: beloofd!

De televisie. Sinds de komst van Netflix doet ‘ie weer volop mee. Fammes Suzanne heeft drie kinderen (12, 10 en 3) met een eigen Netflix-account. En weet: er is veel meuk, en een paar pareltjes. Wat mag er nou de hele ochtend opstaan, en welke film is niet te haggelen? De top 10 leukste films en series! (ook op andere zenders, trouwens)

Pokémon, aargh! Die spons diep in de zee, waaaah! Smaken verschillen natuurlijk, zeker wanneer je 10 of bijna 40 bent. Edoch, op zondagochtend breekt mijn schedel door tweeën wanneer ik langer dan een kwartier naar dat stemgeluid van Patrick (dat is pratende zeester) of nog erger: aap Zwieber van Dora moet luisteren. Maar… wat kan dan wél door de beugel? Sterker nog: met welke film of serie wil ik best een ochtendje mee bingen? 10 tips!

1. Frozen

Het verhaal is sterk, de animaties zijn mooi, de muziek is heerlijk en je dochter wordt er oh zo blij van. Laat staan je man. Want Elsa ziet er goed uit. Met die vlecht en zo.

2. De Wonderlijke Wereld van Gumball

Hilarisch! Deze prijswinnende Amerikaanse serie bevat een ijzersterke verhaallijn. Over het hebben van geluk en domme pech, onbeantwoorde liefdes en de onverwoestbare band of brothers. De dialogen gaan heel snel. Dus je bent meteen wakker.

3. The Incredibles

Parel van Pixar, eigentijds superheldenverhaal met veel volwassen grapjes. En kun je je kinderen overhalen de original version te kijken, dan kan je lol helemaal op met de stemmen als Samuel L. Jackson, Jason Lee en Holly Hunter.

4. Ratatouille

Waan je in Parijs en leef mee met de belevenissen van een culinaire… rat. Prachtig geanimeerd, lief verhaal. En die rat? Die kan nog beter koken dan ik.

5. Vijf Legendes

Voor de wat oudere kinderen, en best wel behoorlijk spannend. En dus kruipen ze weer eens fijn in je armen. Zorg er dus voor dat de thee en koekjes al klaarstaan, want straks mag je niet meer weg.

6. Gravity Falls

Deze serie is niet heel mooi getekend, maar ook hier is het de verhaallijn en intelligente conversaties, waardoor ik zeg: ja jongens, zet maar aan dan. Het houdt de gemoederen hier in ieder geval behoorlijk bezig – de serie gaat over een spannend ‘occult boek’ en mysterieuze, rare gebeurtenissen… Waarschuwing: als je het intro-muziekje eenmaal hebt gehoord, blijft het de hele dag in je hoofd zitten.

7. Buurman en Buurman

Terug op Netflix, en Videoland heeft ‘m ook: Buurman en Buurman! Een must voor ieder kinderbreintje. Och wat is deze van origine Tsjechische poppenanimatiefilm toch vreselijk goed gemaakt. Door de geïmproviseerde stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen worden de stuntelige buurmannen nog grappiger en ‘droger’ dan dat ze al zijn met enkel muziek. A je to!

8. De Smurfen

Jeugdsentiment: ook De Smurfen zijn weer terug. Soms dwing ik mijn kinderen te kijken. Ze vinden er niet veel aan. Maar dan moet het van mij. Gewoon, omdat ze anders echt niet weten wat ze missen. Team Knutsel! En Potige!

9. Barbapapa

Hier kun je zelfs een baby naar laten kijken. Wie wordt er niet ultra-relaxed van die ouderwetse, bijna lieflijke oude mannen-vertelstem? En ook nu: de Barbapapa’s zijn goed volk. Want jij keek ze ook vroeger. Of in ieder geval je oudere zus.

10. Kikker & vriendjes

De boeken van Max Veldhuis over Kikker, Varkentje, Haas, Eend en Rat zijn bijzonder mooi. Leerzame materie. Ik vind het tof te doorzien hoe de verschillende karakters met een probleem omgaan. Net als ‘het echte leven’, zo zou je kunnen zeggen. Een klassieker, getekend en geschreven door een van de grootste kinderboekenschrijvers van ons land. Onmisbare kost, zo begrijp je.

bron hoofdbeeld: Metro

Veel kijkplezier samen! Hier zijn ze heel blij met het lijstje:

Reageer op artikel:
10 kinderfilms en series die jij ook leuk vindt: beloofd!
Sluiten