Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 31 jan 2019

Je vriendin in de stress? Dit zijn 10 manieren hoe je kunt helpen

We raken allemaal wel eens gestrest. Dit kan komen door het gezin, je baan, rekeningen, deadlines en ga zo maar verder. Deze stress kan je vriendin ook ervaren, en het is vervelend om haar zo te zien. Je wil er voor haar zijn. Dat kun je het beste op deze manier doen:

1. Motiveer haar

Soms kunnen we allemaal wel een beetje extra motivatie gebruiken. Wens je vriendin een fijne dag en zeg ‘you got this!’. Je kunt haar ook een motiverend boek cadeau doen.

2. Samen naar yoga

Niet iedereen is even goed in tot rust komen of in mediteren. Yoga kan daarbij helpen. Neem haar met je mee naar een les en je zult zien dat zij hiervan opknapt.

3. Self-care pakket

In periodes van stress zijn we geneigd om onszelf te verwaarlozen. Geef je vriendin en fijn self-care pakket. Hier kun je dingen in doen als: maskertjes, gezond eten, body scrubs en kaarsjes.

4. Laat haar lachen

Lachen is misschien wel het beste medicijn tegen stress. Haal wat flauwe grappen uit en zorg dat zij lacht. Ze zal zich hierdoor stukken beter voelen!

5. Neem haar mee uit lunchen

Doorbreek de dag met een gezellig lunchmoment voor jullie twee. Hierdoor kan zij even ontsnappen aan de alledaagse drukte.

LEES OOK: Dit zijn de signalen dat je werk en privéleven uit balans raken.

6. Rondje lopen

Wanneer we ons rot voelen zijn we geneigd om binnen te blijven, terwijl het eigenlijk verstandig is om even naar buiten te gaan. Neem haar mee voor een verfrissende wandeling.

7. Maak schoon

Sommige mensen laten het huishouden verwaarlozen wanneer zij teveel aan hun hoofd hebben. Help haar daar een handje mee, draai een wasje voor haar en ruim het aanrecht op.

8. Wees een goede invloed

Door zelf positief en stress free te zijn ben je een enorm goed voorbeeld voor haar. Laat haar zien hoe leuk en mooi het leven is, hier kan zij veel aan hebben.

9. Hulp van een specialist

Wanneer iemand erg in de put zit is hulp van een specialist misschien erg verstandig. Vaak helpt het om met iemand te praten die verder van je af staat. Herinner haar aan het feit dat dit een optie is.

10. Wees een luisterend oor

En last but not least, wees een luisterend oor. Geef haar de steun die zij nodig heeft. En laat haar vooral uitpraten en uitrazen over al haar zorgen. Reageer pas wanneer zij echt uitgesproken is.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Je vriendin in de stress? Dit zijn 10 manieren hoe je kunt helpen
Sluiten