Redactie
Redactie Kids 1 maart 2015

10 mijlpalen waar we achteraf om lachen

Als je net je eerste kind hebt gekregen, weet je totaal niet wat je staat te wachten. Je hoort wel van alles, maar er doen zich altijd situaties voor (lees: mijlpalen) die je niet zag aankomen en waar je niet gelijk om kunt lachen. Achteraf wel.

Laat deze mijlpalen je nou niet in tranen doen uitbarsten. Je bent moe, je loopt op je tandvlees en je kunt wel janken als babylief tot aan z’n nek vol poep zit, maar hé, laat je niet van de kaart brengen! Deze mijlpalen lijken in eerste instantie niet zo grappig, maar achteraf kunnen we er erg om lachen! Oh, en vergeet niet dat alle ouders hier mee te maken krijgen.

1. De eerste keer dat je vergeten bent boodschappen te doen

Om te huilen: we hebben het hier niet over het avondeten, nee want broccoli en aardappels, dat heb je wel in huis. We hebben het over ‘iets lekkers’. Een snack. Iets te knabbelen voor je kind. Want er komt namelijk een tijdstip dat ze dat willen. En als dat er niet is, dan storten ze zichzelf ter aarde (viermaal).

Om te lachen: dit went. Vanaf nu heb je altijd een appel of doosjes rozijnen in je tas. Zelfs als de kinderen groot zijn.

2. De eerste keer dat je beseft dat je veel liever bij je gezin bent, dan in de kroeg met vrienden

Om te huilen: brengt dubbele gevoelens met zich mee, want je bent niet ‘cool’ meer. Je hoort er even niet meer bij en straks vergeten ze je for life!

Om te lachen: natuurlijk zijn je vrienden er altijd voor je! Daarbij is een avond doorbrengen met je gezin zo veel goedkoper dan een avond in de kroeg én word je morgen fris wakker. Je vindt het fijn dat je thuis bent en dat mag je uitspreken ook.

3. De eerste keer dat je wegloopt uit een restaurant voordat je hebt gegeten

Om te huilen: je had je nog zo goed voorbereid. Tekenblokken, speelgoedauto’s en plaatjesboeken tover je uit je tas. Je kind was ook echt zoet, totdat het hem te veel werd. Krijsen, gillen, driftaanvallen, allemaal passeerden ze de blikken van de gasten. Jullie moet naar huis. NU!

Om te lachen: eenmaal thuis bestel je samen met je man een pizza en open je een fles wijn. Wordt het toch nog een gezellige avond. Het was blijkbaar een fase, nu kunnen jullie gewoon met z’n allen naar een restaurant zonder heisa.

4. De eerste keer driemaal ‘s nachts je bed uit omdat je kind heeft overgegeven

Om te huilen: het enige wat je wil, is slapen. Dat je deze nacht drie wassen moest draaien, daar was je niet op voorbereid.

Om te lachen: die nachten gaan als een waas aan je voorbij en de volgende dag loop je rond als geest, maar you’ve made it!

5. De eerste keer dat je de tekst van haar favoriete tekenfilm meepraat

Om te huilen: je had je nog zo voorgenomen dat dit niet ging gebeuren. Waarom zou je in vredesnaam ‘Masha de beer’ uit je hoofd kennen? Je had toch betere dingen te doen?

Om te lachen: op sommige dingen heb je geen grip. Ze sluipen erin, zo ook de tekst van een tekenfilm. Je verklaart jezelf voor gek, maar eigenlijk zijn die afleveringen best grappig! Pas nou maar op, want straks moet je mee naar een concert van een tieneridool.

6. De eerste keer dat je kookt met een peuter op je arm

Om te huilen: waarom is je peuter zo nieuwsgierig? Waarom wil-ie altijd overal bij zijn? Wáárom kun je niet gewoon even rustig koken? Het ergste is nog dat je weet dat ze het toch niet opeten, jouw klaargemaakte eten.

Om te lachen: jij kunt gewoon alles! Koken, een kind vasthouden, opscheppen, kind in de kinderstoel zetten, proberen te voeren, kind nog een keer proberen te voeren, kind uit de kinderstoel halen, eten met kind op schoot. Man, man, man, wat kan je veel.

7. De eerste keer dat je struikelt over speelgoed

Om te huilen: waarom doet dit zo ongelooflijk veel pijn en waarom positioneert dat speelgoed zich altijd voor jouw voeten?

Om te lachen: je merkt eigenlijk al snel dat je kinderen er niets aan kunnen doen. Het speelgoed overigens ook niet. Je kijkt in de spiegel en tovert een glimlach op je gezicht. Dit is wie je bent en je was gewoon een beetje dom.

8. Het eerste luierongeluk

Om te huilen: je hebt haast, je zit compleet onder de poep en als klap op de vuurpijl vindt je kind het ook nog eens nodig om, tijdens het verschonen, te plassen. Op de net gewassen stapel kleding.

Om te lachen: als je aan deze periode terugdenkt, dan lach je je rot. Je hebt een flashback van een stuntelende moeder die handen tekort heeft. Goh, wat verlang je naar die ongedwongen tijd.

9. De eerste keer dat je onverhoopt met je kind naar de dokter moet

Om te huilen: wat moet dat moet, maar waarom moest dit ook alweer vandaag?

Om te lachen: de magazines uit de wachtkamer ken je inmiddels door en door, evenals de namen van de kunstenaars onder die foeilelijke schilderijen.

10. De eerste keer dat je 24 uur wakker bent

Om te huilen: dit heeft geen verdere uitleg nodig, wat ons betreft.

Om te lachen: je weet niet meer of je hierom moet lachen of dat het de wisselende emoties waren, ontstaan door slaapgebrek. Hoe dan ook: liever nooit meer.

Je bent een supermama. Want dit zijn dingen die alleen moeders kunnen.

Reageer op artikel:
10 mijlpalen waar we achteraf om lachen
Sluiten