Mercy Hiltrop
Mercy Hiltrop Body 9 jan 2017

8 must-haves voor kersverse moeders (die niets met je baby te maken hebben)

Als je net een baby hebt gekregen, word je overspoeld met bloemen en cadeaus. En terecht: er is wat geweldigs te vieren. Maar er zijn ook een aantal must-haves die je niet snel zult krijgen, maar waar je echt heel gelukkig van wordt. Geloof ons. We spreken uit ervaring.

8 dingen die elke kersverse moeder zou moeten hebben:

1. Abonnement op Netflix

Natuurlijk kun je naar het plafond gaan staren als je je kind midden in de nacht de fles of de borst geeft, maar je kunt ook van de nood een deugd maken. Tijdens elke voeding kun je ook gewoon een aflevering van een van die fijne series kijken. Focus je je liever op je kind? Prima. Maar dan later niet gaan klagen dat je al die leuke series hebt gemist.

2. Een ‘uniform’

Moeders die net een baby hebben gekregen op torenhoge palen en strak in de lak; ze zullen vast bestaan, maar wij kennen ze niet. In de real world is er niets fijner en handiger dan een outfit die lekker zit, vaak gewassen kan worden (denk: spuugvlekken en erger) en waar je boodschappen in kan doen, maar ook een powernap op de bank. Heb je hier de perfecte outfit voor gevonden; koop hem direct in meerdere kleuren. De komende tijd wil je niets liever aan.

LEES OOK: 10 x zo laat je baby zien dat je het geweldig doet als kersverse moeder

3. Een fijne espressomachine

Serieus, moeten we deze toelichten? Precies dat dachten we al. Wij tippen de Nespresso KitchenAid. Top koffie met één druk op de knop.

4. Een stapel boeken en tijdschriften

De eerste weken na de bevalling ben je meer thuis dan ooit. En omdat je ook wel eens wat anders wilt doen dan met je baby bezig zijn, slapen en Netflix kijken, is het een aanrader om al voor de bevalling een voorraadje bladen en boeken in te slaan. En die hoeven echt niet allemaal over baby’s en de opvoeding te gaan.

5. Een te gekke outfit voor straks

Kan je niet wachten om weer je oude lijf terug te hebben? Koop vast een mooi jurkje of iets anders waar je je zeker geweldig in gaat voelen en uitzien in de maat die je verwacht straks weer te hebben. Let op: je realistische kledingmaat dus, niet je gedroomde kledingmaat. En prik meteen een datum voor een datenight met je partner voor over een paar weken. Je moet tenslotte wel een gelegenheid hebben om het te dragen.

6. Comfort food

En dan bedoelen we niet zakken chips, repen chocolade en andere dikmakers. Je wilt tenslotte toewerken naar die outfit van punt 5. Kies liever gezond eten waar je gelukkig van wordt. Laat je lief je lievelingseten voor je klaarmaken en haal gezonde dingen in huis die je super lekker vindt. En oké, een klein reepje chocolade.

LEES OOK: Nieuw onderzoek: zo voorkom je eczeem bij baby’s

7. Apps om online te winkelen

Als er iets is waar je waarschijnlijk weinig tijd en zin in hebt als je net moeder bent geworden, is in drukke winkels of veel gesjouw (als je dat überhaupt mag na je bevalling). Lang leve online shoppen: boodschappen, babyspullen, kleding; dit is het moment om het allemaal via je telefoon te bestellen.

8. Liefde en aandacht

En dan bedoelen we niet voor je baby. Dat krijgt hij of zij ongetwijfeld al genoeg. Nee, liefde en aandacht voor jou. Even kunnen slapen, terwijl er iemand op de baby let, iemand die voor je kookt. Moeder worden is prachtig, maar het is ook knettervermoeiend om 24/7 voor zo’n kleintje te zorgen en dan doen die hormonen ook nog rare dingen met je emoties. Daarom is wat extra liefde en aandacht voor jou van je partner, familie of vrienden super belangrijk. En volkomen verdiend!

Wat mis jij op dit lijstje? Laat het ons weten via onze Facebook-pagina.

Naast de apps om te shoppen (zie punt 7) zijn er nog meer handige apps die voor jou als moeder van een pasgeboren baby echt super handig zijn. Echt, deze apps wil je.

Reageer op artikel:
8 must-haves voor kersverse moeders (die niets met je baby te maken hebben)
Sluiten