Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Lifestyle januari 18, 2015

10 niet-babygerelateerde items die iedere nieuwe mama moet hebben

We maken regelmatig lijstjes met dingen die je als kersverse moeder moet hebben: commode, rompertjes en vergeet vooral de hydrofiele handdoeken niet. Maar wie vergeten we meestal in deze lijsten? Inderdaad, de mama zelf. Excuus, daarom hieronder een lijstje met dingen die je vooral even voor jezelf moet aanschaffen wanneer je net moeder bent geworden.

1. Een fatsoenlijke koffieautomaat

Ga jezelf niet pesten met de koffie-die-er-wel-mee-door-kan-automaat or worse: aanmaakkoffie. Kopen die filterautomaat! Je hebt het nodig, dankzij je slechte nachtrust.

2. Een relaxte doch charmante outfit

Je bent misschien moe, hebt hechtingen, pijn aan je borsten, slaapt amper. Niets is dan prettiger dan een fijne outfit waarmee je op de bank kunt hangen, maar ook met mee naar de supermarkt kan. Laagjes is het devies! Tip: koop je outfit in veelvoud. Voor de eerste weken/maanden, net zolang als dat je deze comfy outfit nodig hebt.

3. Een goede afhaaltoko om de hoek

Neem de komende weken de tijd om uitvoerig te onderzoeken waar ze de beste pizza’s en sushi hebben. Installeer de thuisbezorgd app op je smartphone en je hebt je favoriete afhaaltenten altijd in de buurt. Ideaal!

4. Digitaal bestand met adressen van kennissen

Geloof ons, in tweehonderd enveloppen schrijven heeft niemand zin.

5. Digitale televisie of Netflix

Een pasgeboren baby hebben, staat gelijk aan op de meest gekke tijden opstaan om hem of haar te voeden of wiegen. Dan is tv kijken heerlijk. Maar aangezien er rond dat tijdstip niks op tv te zien is, is het fijn om heel even How I Met Your Mother of Boer zoekt vrouw terug te kijken.

6. Een papa-dag, -middag of -uurtje

Natuurlijk is het heerlijk om samen met je kleine te zijn. Maar pfoeh, komen bij jou ook de muren ook zo snel op je af? Spreek direct even een tijdstip af dat je partner sowieso op de kleine past, dan kun jij heel even met een vriendin de stad in voor Nummer 2 (zie hierboven).

7. Een abonnement op een tijdschrift

Net als tv/Netflix heb je iets nodig waar je de uren mee kunt vullen. Tip: begin vast met het sparen van magazines voordat de baby er is. Heeft je moeder/zus/vriendin nog drie jaargangen aan Linda.’s en ELLE’s in huis liggen? Claim ze!

8. Zonlicht

Veel nieuwe mama’s hebben een vitamine D-tekort. Hop, naar buiten dus met de kleine. Een terras met vriendin (en baby?) is trouwens ook niet verkeerd.

9. Een hemels maaltje bij je favoriete restaurant

Na maanden van geen rauw vlees, pas de Franse kaas en non-alcoholisch heb je gewoon zin om ongegeneerd te bunkeren zonder eerst het product drie keer te googelen of je het überhaupt wel mag eten/drinken.

10. Seksdate met de partner

Uiteindelijk krijg je er weer zin in. Wat alone time met je partner zorgt ervoor dat jullie aan de relatie werken én weer helemaal zen zijn. En hé, dat kunnen jullie best gebruiken in deze hectische tijd.

11. Iemand op speeddial

Hoogstwaarschijnlijk je moeder? Iemand die je dag en nacht kunt bellen met al je vragen. Van mag-ie dit eten tot kun je héél even langskomen, ik moet naar de huisarts!

12. Een goed bed

Als je dan toch maar vier uur slaapt, make it count!

Wat heb jij voor jezelf gekocht in de eerste weken na je zwangerschap? Deel het met ons!

Reageer op artikel:
10 niet-babygerelateerde items die iedere nieuwe mama moet hebben
Sluiten