Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Persoonlijk 6 feb 2016

10 redenen om je kind een broertje of zusje te geven

Je begint eindelijk een beetje te wennen aan jullie nieuwe leven mét kind. Voor je het weet, heb je hét gesprek met je partner: zullen we voor een tweede (of misschien wel derde, vierde of vijfde) gaan? Ja, dat betekent misschien double trouble en een gat in je bankrekening. Maar aan de andere kant: hoe leuk is het als je kleine altijd iemand in de buurt heeft om mee te spelen?

Nog niet overtuigd? Hieronder vind je tien redenen om je kind een broertje of zusje te geven. Als het jullie gegeven is om nog een kind te krijgen, natuurlijk.

Zelfzuchtig? Ja dáág!

Toen je baby werd geboren had je direct het oergevoel dat je alles zou doen om jouw kind te beschermen. Je oudste kind zal dit gevoel ook hebben wanneer hij zijn broertje of zusje voor de eerste keer ziet.

Eerlijk zullen we alles samen delen

Oh zo lastig, maar een belangrijke les. Wanneer er een tweede kind in het spel is, leren ze schipperen tussen GTST én het Jeugdjournaal om nog maar te zwijgen over het laatste koekje. Wel zo handig, wanneer ze eenmaal naar school moeten. En ja, helaas leren sommige kinderen dit alsnog niet.

Bron: Tumblr

Ze leren problemen oplossen

Broers en zussen ruziën – vaak! Terwijl jij het verschrikkelijk vindt dat ze vechten, zorgt het ervoor dat ze leren om een probleem samen op te lossen. In plaats van weg te lopen.

Teamwork!

Geef je kinderen een lijst aan klusjes en ze hebben snel genoeg door dat het handiger is als je samenwerkt, dan dat je alles alleen moet doen.

Altijd een speelmaatje in de buurt

Nooit meer vervelen (of ja, minder) als er een potentiële vriend in de kamer naast je zit.

Ze hebben iemand om wat van te leren, of juist óm wat te leren

Al is het kattenkwaad uithalen… Je kind leert altijd wel iets van een oudere broer of zus. In mijn geval: zelfverdediging én hoe je het huis binnensluipt als je volgens je ouders te laat thuis bent. Op hetzelfde moment leert de oudste het geduld om de ander wat bij te brengen.

Iemand om je hart bij te luchten

Zo fijn: iemand die je echt begrijpt en tegen wie je kunt mopperen over hoe irritant jullie ouders wel niet zijn.

Bron: BevCooks

Iemand om een feestje mee te vieren

Van kinderfeestje tot bruiloft: broers en zussen zijn er tijdens alle grote momenten in het leven bij. Natuurlijk gaat dit niet voor iedereen op, maar laten we even van het positieve uitgaan.

En iemand om op te leunen als het tegenzit

Ook hier is zo’n broer of zus niet altijd vanzelfsprekend, maar wat een geluk als jullie wel zo’n goede band hebben! Van een schaafwond van het skeeleren tot een gebroken hart. Het maakt niet uit hoe groot het probleem is.

Iemand om samen oud mee te worden

Vrienden komen en gaan, je partner is misschien ook wel voor het leven, maar iemand die (met wat geluk) écht het begin tot het einde meemaakt, is toch echt je broer en/of zus.

Wat waren voor jou de redenen om wél of juist niet voor een tweede kind (of misschien wel meer kinderen) te gaan? Vond je dit een moeilijke beslissing? Reageer op onze Facebook!

Heb jij een oudere zus? Lucky you! 16 redenen waarom een grote zus het mooiste cadeau ooit is >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 redenen om je kind een broertje of zusje te geven
Sluiten