Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eropuit 30 mrt 2014
Leestijd: 2 minuten

10 redenen om naar Kroatië te gaan

Kroatië is één van de mooiste landen van Europa. En nu we weer een beetje in de stemming komen met de voorjaarszon, kunnen we net zo goed meteen de zomervakantie boeken. 10 redenen om je over de streep te trekken…

1. Het blauwe water

De Kroatische zee is bizar mooi. Eigenlijk alle stranden benemen je de adem, het water is helder, blauw en voor de kust liggen honderden eilanden.

2. De historie

Door het hele land heen zijn verschillende ruines uit het stenen tijdperk gevonden samen met talloze grotten en handgemaakte objecten uit die tijd. De meeste steden hebben een historisch centrum met typisch Kroatische architectuur.

3. Het eten

De Kroatische keuken is een fijne combinatie van klassiek mediterraans en Italiaans met een moderne twist. En natuurlijk staat het land bekend om haar goede wijnen. Het klimaat is perfect voor voor wijngaarden en die vind je er dus ook een hoop!

4. De cultuur

Het is een modern land, maar heeft wel echt een laid-back sfeer. Je kunt van beiden genieten: de drukte van de stad of de rust van een leuk stadje aan de kust.

5. Het klimaat

Kroatië heeft een Mediterraans klimaat, ofwel: milde winters en een supermooie lente en zomer. Gemiddeld schijnt de zon er 2600 uur per jaar. Dat maakt het land tot een van de zonnigste regio’s aan de Mediterraanse kust.

6. De natuur

De mooie Adriatische zee, de schitterende stranden en de bergen zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Ga ook zeker even langs het Plitvice Lakes National Park!

7. Het varen

Een van de beste manieren om Kroatië te zien is op de boot. Je kunt een boot voor een dag huren en de eilandjes aan de kust ontdekken. Of ga op een van de vele georganiseerde boottripjes!

8. De kosten

De prijzen zijn erg redelijk, zeker als je kijkt naar andere Europese landen. Je hebt al een hoofdgerecht voor € 10 in een mooi restaurant aan de kust.

9. De vuurtorens

Kroatië heeft talloze vuurtorens. Veel daarvan kun je vinden op verlaten stranden of op kleine eilanden in de open zee. Er eentje bezoeken moet dus eigenlijk ook op je to do-list staan!

10. De zonsondergang

Zo mooi!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 redenen om naar Kroatië te gaan
Sluiten