10 redenen waarom de serie Scandal jouw zomerverslaving wordt

Niets is zo heerlijk als jezelf verliezen in een serie die je in één ruk van begin tot eind uit kunt kijken. Geen gewacht tot het nieuwste seizoen en er dan weer helemaal moeten inkomen. Of lineair via tv kijken en elke keer een week moeten wachten. Een serie om deze zomer te bingewatchen is Scandal, te zien via ABC On Demand. Scandal gaat over powervrouw Olivia (Kerry Washington), de chemie tussen haar en mr. President, maar ook de andere man en haar team Gladiators!

Scandal is van de makers van Grey’s Anatomy, een van onze all time favorites en die vibe voel je terug in de serie. Daarnaast is er een vleugje House of Cards en The Good Wife. Al deze series hebben gemeen dat je wilt blijven kijken. Dat in Scandal de hoofdpersoon een vrouw is vinden we natuurlijk een dikke pré en als politiek, spanning, intriges en liefde elkaar vinden in een ijzersterke serie die gedragen wordt door een topactrice wil je niets liever dan daarin opgaan.

Net als bij de serie Castle is het heerlijk om in één keer 5 seizoenen van Scandal te kunnen kijken. Je kan helemaal opgaan in de sterke vrouwelijke hoofdpersoon en al haar intriges. Een prima manier om je vrije uurtjes in de zomervakantie te besteden.

10 redenen waarom de serie Scandal jouw zomerverslaving is:

1. Kerry Washington speelt de sterren van de hemel

Wie Kerry Washington al eerder in films gezien heeft, weet dat ze een topactrice is. Nu ze in Scandal de hoofdrol vervult als Olivia Pope zie je helemaal waarom. Olivia is pittig, neemt geen blad voor de mond en pakt de leiding. Niets is onmogelijk en de vele crisissen – ze is crisismanager voor schandalen en problemen in de politiek en zakenwereld – die haar kant op vliegen, lost ze zo op. Leuk feitje: tijdens de opnames van seizoen 3 is Kerry Washington hartstikke zwanger van dochtertje Isabelle. Vermakelijk om te zien hoe ze dat oplossen in de serie.

2. Olivia is niet perfect

Olivia is dan misschien een vrouw met ballen, ook zij is niet van steen. En dat is alleen maar leuk, want het maakt haar een stuk toegankelijker. Ze zou zo een goede vriendin of kennis kunnen zijn. Zo zit ze regelmatig met een (flink) glas rode wijn en een bak popcorn op de bank.

3. Het Gladiator-team

Olivia’s bedrijf Olivia Pope and Associates is een crisismanagementfirma. Haar team noemt zich Gladiators. In de serie is te zien hoe sterk de band tussen alle collega’s is. Ze zijn als een familie en altijd loyaal aan Olivia. Wat je allemaal moet doen als Gladiator? Reken er maar niet op dat het koffie brengen en de telefoon opnemen is. Who are we? Gladiators in suits!

4. Van de makers van Grey’s Anatomy

De serie is bedacht en gemaakt door de makers van Grey’s Anatomy. En dat is onder meer te merken aan de snelle gesprekken tussen de personages. Houd je dus van Grey’s Anatomy, dan zit je met Scandal gebakken.

5. Olivia en Abby zijn de nieuwe Meredith en Cristina

Over Grey’s Anatomy gesproken: Olivia Pope en Abby Whelan zijn de nieuwe Meredith Grey en Cristina Yang. Het zijn echte vriendinnen die elkaar steunen door dik en dun. Maar die ook – net als in het echte leven – af en toe flink ruzie kunnen maken.

6. De politieke schandalen

Scandal doet zijn naam geen eer aan als er niet ook flink wat schandalen in voorkomen. Van affaires en politieke geheimen die dreigen uit te lekken tot corruptie in het Witte Huis. Smullen. Kortom: ook dat vleugje spanning à la House of Cards heb je hier te pakken. Er is in vrijwel elke aflevering wel een plottwist of cliffhanger die je niet ziet aankomen.

7. President Fitz

De grote liefde van Olivia. Voor alle liefhebbers van romantiek onder ons: bereid je voor op een heleboel liefdesbetuigingen, sexy scènes en chemie die ervan afspat tussen die twee. Bovendien is president Fitz niet verkeerd om naar te kijken.

8. Jake Ballard

Nog een knappe man om naar te kijken. Jake is de andere liefde van Olivia, die haar relatie met Fitz erg lastig maakt. Een heuse love triangle. Wij beloven je: in de loop van de seizoenen hoor je bij team Jake óf bij team Fitz. Laat het ons even weten als je je keuze hebt gemaakt.

9. Olivia’s ouders

Zonder al teveel te verklappen: dood of levend spelen de ouders van Olivia een sleutelrol in wie zij is als persoon. Verrassend!

10. First Lady Mellie Grant

Die andere sterke vrouw in de serie. Waar Olivia niet altijd perfect is en geen probleem heeft dit te laten zien, is dit bij Mellie anders. Zij heeft liever een perfect imago en vecht achter gesloten deuren. Verwacht extreem spannende verhaallijnen tussen die twee. Wat wil je ook als je valt voor dezelfde man.

 

Scandal kijken

Seizoen 1 tot en met 5 van Scandal zijn volledig te bekijken via ABC Studios On Demand. Te zien met je abonnement op Movies & Series van Ziggo, Videoland en het pluspakket van KPN. Meer weten? Check hier hoe je Scandal kunt zien.

In samenwerking met ABC On Demand

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 redenen waarom de serie Scandal jouw zomerverslaving wordt
Sluiten