Marleen Staal
Marleen Staal Work & Life 19 dec 2018
Leestijd: 4 minuten

10 Redenen waarom je écht moet ‘eilandhoppen’ in Zeeland

Waarom naar de andere kant van de wereld reizen voor een cocktail op het strand als onze ‘eigen’ pareltjes van stranden veel dichterbij zijn? Ga eens ‘eilandhoppen’ in Zeeland. Van uitgerekte stranden tot pittoreske shopsteden: deze provincie kent geen overkanten. Of nou ja, je snapt wat we bedoelen.

Niet iedereen denkt bij een vakantie in het voor- of najaar direct aan Zeeland. Mooi, want des te meer ruimte voor jou om dit juweeltje van Nederland te ontdekken met het gezin.

1. Er is al-tijd wat te doen

Over ontdekken gesproken: in Zeeland kun je elke dag op avontuur. Zoals een strandjutterstocht in het natuurgebied het Zwin of een kinderwandeltocht in Hulst. Kunnen de kids mooi hun energie kwijt terwijl jij kan genieten van de fotogenieke omgeving.

2. Zeeuwse stranden

De Zeeuwse stranden bieden veel meer dan alleen een lekker plekje om van de zon te genieten. Zit je op een Thais eiland lekker aan de pina colada’s, in Zeeland verruil je die cocktail voor een legio strandpaviljoens waar je heerlijk kunt bijkomen met een pan mossels of verse vis. Van Schouwen-Duiveland naar Walcheren tot Zeeuws-Vlaanderen. En als het weer wat kouder is, dan doet zo’n chocolademelk met slagroom mét Zeeuwse bolus  op een verwarmd terrasje wonderen. En hebben jullie een hond? Buiten het hoogseizoen is hij vaak gewoon welkom.

mossel eten vvv zeeland

3. Je waant je in het buitenland

Ook al houdt niet iedereen van Zeeland, de provincie is uitgestrekter dan je denkt. Behalve wandelen en fietsen om de natuur te ontdekken, spot je hier ook de meest bijzondere dieren. Zoals zeehonden spotten op de Oosterschelde vanaf een boot. Of exotische dieren in Berkenhof’s Tropical Zoo en een struisvogelboerderij in Monnikenwerve. Deze beestachtige tripjes zijn zeker een aanrader voor als het weer niet zo zonnig is voor een dag strand. Je kids hoeven zich geen moment te vervelen.

4. Maar je bent toch snel thuis

Zeeland heeft misschien de magie om je te doen voelen alsof je naar het buitenland bent geweest. Gelukkig ben je ook zo weer thuis. Ideaal als je liever niet vliegt als je kleine kinderen hebt. Je begint je vakantie in eigen land gewoon al in de auto als je naar de plek van bestemming rijdt.

5. Alle ruimte voor romantiek

Aan romantiek geen gebrek in Zeeland. Als de kinderen na een dag ravotten zoet in bed liggen, kunnen jij en je lief genieten van de zonsondergang vanuit jullie huisje op het strand. Wijntje erbij, kaarslicht en het uitzicht op zee doet de rest. Daar kun je wel aan wennen een hele vakantie lang.

6. Lekker luieren

Op vakantie wil je ontspannen. En waar kun je dat nou beter dan op een uitgestrekt stand met een boek in de zon? De kinderen vermaken zich prima met krabbetjes vangen, zandkastelen bouwen en een ijsje halen terwijl jij eindelijk toekomt aan die overvolle boekenkast. Of je plant voor jezelf lekker een dagje wellness in, terwijl je lief met de kids een dagje op pad gaat.

Watersporten in Zeeland

7. Ter land, ter zee en plons in het water

Zeeland is niet alleen mooi op het land, vanaf de zee is het misschien nog veel mooier. Er is net zoveel te doen in de natuur, als in het water. Zoals suppen. Met je kids (vanaf 8 jaar) kun je je uren vermaken op een surfboard langs de branding. Een paar uurtjes sporten voor jou en een paar uurtjes vermaak voor de kinderen.

8. Slecht weer? Geen probleem

Zeg je ‘vakantie in Nederland’ dan moet je ook gelijk denken aan het typische Hollandse weer. Dus dan heb je wel eens kans dat er af en toe een buitje kan gaan vallen. Het is immers geen tropische bestemming. Maar Zeeland is gelukkig wel hartstikke veelzijdig. Bezoek Neeltje Jans of ga naar het Bizarium, een museum vol bizarre uitvindingen.

9. Originele tripjes

Op vakantie doe je dingen die je normaal gesproken niet zo snel doet. In de verste uithoeken van Zeeland kun je de meest bijzondere tripjes met het gezin plannen. Zoals met een golfkarretje de omgeving verkennen of paardrijden op het strand. Of wandel ook eens met je gezin eens een parelroute waar je met een interactieve app de omgeving leert kennen.

10. Gezond

De zilte zeelucht, de wind door je haren en met je voeten in het zand. Een weekje aan de kust doet wonderen voor je geest. Daar heb je geen maand backpacken voor nodig. Uitwaaien in Zeeland is precies wat je nodig hebt als je stresslevel wat hoog is. En je kinderen kunnen ook lekker uitrazen. En als je daarnaast veel fietst en wandelt, ben je ook nog eens heel gezond bezig. Kortom: jij en je gezin komen als herboren terug.

Enthousiast geworden? Bezoek vvvzeeland.nl voor meer tips over vakantie en activiteiten in Zeeland of loop langs bij een van de vele VVV-inspiratiepunten in heel Zeeland.

Niet iedereen houdt van Zeeland – Compilatie

Online campagne: Niet iedereen houdt van Zeeland. Mooi.

In samenwerking met VVV Zeeland

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 Redenen waarom je écht moet ‘eilandhoppen’ in Zeeland
Sluiten