Redactie
Redactie Kids 22 jan 2016

10 redenen waarom je vriendin een babyshower verdient

Ik woon in een land waar babyshowers vast onderdeel zijn van de zwangerschap. Je kunt er bijna de klok op gelijk zetten dat je, zo ergens tussen twee en vier weken voor de uitgerekende datum, door vriendinnen overvallen wordt met een babyshower.

Bij de eerste ‘shower’ waar ik aanwezig was keek ik mijn ogen uit: wat kun je veel doen met de kleur blauw; wat een boel enthousiast kakelende vrouwen bij elkaar, heb je dat echt allemaal nodig als je een kind krijgt? en vooral bekroop mij de vraag: vindt die hoogzwangere dame in ons midden het allemaal wel gezellig?

Ja, ja en ja, zo bleek toen ik zelf verrast werd met een babydouche. Hoewel bij mij alles voorzien was van een roze laag (tot roze soep aan toe), vond ik het allemaal even leuk. Afgelopen weekend was in Nederland – waar het concept steeds populairder wordt – mijn beste vriendin aan de beurt.

Na afloop bespraken we of een babyshower een typisch gevalletje overgewaaide Amerikaanse hysterie is, of dat het écht leuk is. We concludeerden dat dat laatste het geval was, en dat vriendinnen het een zwangere vriendin eigenlijk verplicht zijn een babyshower voor haar te organiseren.

Waarom? Nou, hierom:

[STAP stap=”1″]

Het is voorlopig de laatste keer dat jullie haar zien

Tuurlijk, jullie komen op kraamvisite en zo, maar niet allemaal tegelijk (as if) en waarschijnlijk ook niet allemaal in de eerste twee weken (as if).

[STAP stap=”2″]

Ze krijgt een feestje dat ze zelf niet hoeft te organiseren

Want dat zou gezien haar toestand misdadig zijn.

[STAP stap=”3″]

Ze hoeft na afloop van het feestje niet op te ruimen

Want dat zou gezien haar toestand misdadig zijn.

[STAP stap=”4″]

Ze hoeft zelf geen boodschappen te doen

Duh-uh.

Bron: Babble

[STAP stap=”5″]

Feestjes die niet in je eigen huis plaatsvinden zijn per definitie leuker

Iets over die rommel die ze niet hoeft op te ruimen en hoe misdadig het zou zijn als dat wél het geval geweest was.

[STAP stap=”6″]

Ze voelt zich net alsof ze jarig is

Compleet met bijbehorende overdosis aandacht en cadeautjes.

[STAP stap=”7″]

Die cadeautjes zijn bovendien superleuk én nuttig

Het is namelijk voor een babyshower getolereerd om niet zozeer iets leuks of snoezigs te geven (mag wel), maar ook ‘praktische’ benodigdheden zijn volledig geaccepteerd (en worden vaak dankbaar in ontvangst genomen).

[STAP stap=”8″]

Een kamer vol kirrende vrouwen is een beleving op zich

Althans, voor de vrouwen. Zorg vooral dat haar vriend die middag naar een voetbalwedstrijd gaat of iets anders mannelijks te doen heeft. Onder geen geval mag (wil) hij bij de babyshower aanwezig zijn.

[STAP stap=”9″]

Blijvende herinnering

Tip: maak een bijzonder vriendinnenboekje of ander ‘persoonlijk’ cadeau namens de groep vriendinnen. Naast de spelletjes (raad de kindernaam/uitgerekende datum/welke babyfoto bij welke vriendin hoort) is het heel leuk om iets van een boekje te maken waarin bijvoorbeeld iedereen een wens of verhaaltje voor de baby én mama opschrijft, al dan niet met (baby)foto’s van jezelf. Een bijzondere blijvende herinnering.

[STAP stap=”10″]

Wat nou Amerikaanse hysterie?

Iemand die zo bomvol spanning en hormonen zit, vindt het allesbehalve hysterisch. Sterker nog: bij de eerste aanblik van de verrassing staat ze al te brullen van het huilen. Het toonbeeld van Amerikaanse hysterie herself.

Drink én douche met mate

Een kleine kanttekening: ik stond laatst een tikkie raar te kijken toen ik werd uitgenodigd voor een babyshower voor de geboorte van het derde kind van de vriendin in kwestie. En dat valt voor mij toch wel in de categorie: too much. De eindconclusie: babyshowers zijn heel erg leuk, verplichte kost zelfs, maar wel maximaal één keer per aanstaande moeder. We wonen tenslotte niet in Amerika.

Heb jij al weleens een babyshower georganiseerd? Of is er een voor jou georganiseerd? Reageer op onze Facebook!

Oeps! Deze 20 dingen gebeuren hoe dan ook op een babyshower. Herken jij ze? >

Reageer op artikel:
10 redenen waarom je vriendin een babyshower verdient
Sluiten