10 redenen waarom je wél bevriend zou moeten blijven met je ex

Na jaren samen te zijn geweest, is het ineens klaar. Dat is nog wel het meest onwennige aan een break-up: nadat jij je jarenlang vertrouwd hebt gevoeld bij deze persoon en een leven samen hebt opgebouwd, verdwijnt hij helemaal uit je leven. Maar waarom? Vriendschap met je ex? Wij zeggen ja.

Uiteraard zijn er altijd redenen waarom je écht niet bevriend kan blijven met je ex. Maar mocht allemaal pais en vree zijn, dan heeft een vriendschap zijn voordelen. En wel om deze redenen…

[STAP stap=”1″]

Je bent niet voor niets voor hem of haar gevallen

Jij bent niet alleen gevallen voor zijn of haar uiterlijk, maar ook voor het innerlijk. En hoewel het met jullie relatie uiteindelijk niet gelukt is, betekent dit niet dat jullie vriendschap ook gedoemd is te falen. Als jullie de (nare) dingen uit het verleden opzij kunnen zetten, worden jullie misschien wel vrienden voor het leven.

[STAP stap=”2″]

Hij weet alles van je

Let’s face it: hij weet (te) veel van je. Een nadeel, maar soms ook heel fijn.

[STAP stap=”3″]

Hij begrijpt jouw humor

Geef toe: ondanks de ‘slechte’ momenten, heb je waarschijnlijk ook kunnen lachen met je ex. Van die grappen die alleen jullie begrijpen.

[STAP stap=”4″]

Je hebt herinneringen samen

Niks zo heerlijk als een avondje herinneringen ophalen. Jullie zullen leren de goede herinneringen te onthouden en te koesteren en the bad ones... lekker vergeten die handel. Wie weet kunnen jullie straks alleen nog maar lachen om hoe ‘gek’ jullie eigenlijk waren als stel.

[STAP stap=”5″]

Je hoeft niet ook zijn of haar familie te verliezen

Mocht jij gezegend zijn met een geweldige (ex-)schoonfamilie, zie je die natuurlijk liever ook niet uit je leven verdwijnen.

[STAP stap=”6″]

Je ex zal jou goed advies geven

Je ex kent je maar al te goed. Hij of zij kan je dus goed advies geven als jij aan een nieuwe relatie begint. Dit werkt natuurlijk alleen als jullie beide echt geen gevoelens meer voor elkaar hebben en de nieuwe partner jullie close friendship accepteert.

[STAP stap=”7″]

Jullie kunnen altijd op elkaar rekenen

Hoe je het went of keert: ondanks dat jullie elkaar waarschijnlijk ook verdriet hebben gedaan, zullen jullie om elkaar blijven geven. En dat gevoel zal ervoor zorgen dat jullie op elkaar kunnen (blijven) rekenen.

[STAP stap=”8″]

Het voelt goed

Na al die jaren voel jij je gewoon goed bij hem of haar. Daar is niks mis mee! Het is alleen maar menselijk dat je zo’n persoon eigenlijk niet kwijt wilt uit je leven.

[STAP stap=”9″]

Geen awkwardness tijdens een avondje uit

Jij hoeft je vrienden tijdens een avondje uit niet op te trommelen om jou te verbergen voor je ex die net binnen is gewandeld.

[STAP stap=”10″]

Je hoeft niet alle foto’s van Facebook te verwijderen

Laten we eerlijk zijn: dat is gewoon irritant.

Uit elkaar met kids
Als je uit elkaar gaat en ook nog kinderen samen hebt, dan is een goede verstandhouding tussen jou en je ex nog veel belangrijker aangezien je de rest van je leven aan diegene vastzit. Het belang van de kinderen staat in dit geval voorop en daarom zul je er samen uit moeten komen. Famme onderzocht eerder wat de drie dingen zijn waar vrouwen zich het meest druk over maken bij een scheiding én hoe een mediator daarbij kan helpen.

Ben jij voor of tegen vriendschap met je ex? Reageer via Facebook.

Dit zijn zes typen vriendschappen die iedereen nodigt heeft >>

Reageer op artikel:
10 redenen waarom je wél bevriend zou moeten blijven met je ex
Sluiten