Iris Kodde
Iris Kodde Work & Life 15 dec 2016

10 redenen waarom Love Actually de beste kerstfilm aller tijden is

Als er één ultieme kerstfilm is waar je geen genoeg van kunt krijgen, dan is het Love actually wel. Na dertig keer kijken ben je het dansje van Hugh Grant écht nog niet zat en daarnaast is het té leuk om All I want for Christmas met karakter Joanna mee te blèren.

Tien redenen waarom we ook dit jaar weer voor deze fantastische film zwichten…

[STAP stap=”1″]

Tegen de cast alleen al is niet op de boksen

Hugh Grant of Colin Firth in een film is al voldoende reden om te kijken. Maar allebei? In één film? Yes!

[STAP stap=”2″]

Het gaat over verschillende soorten liefde, in plaats van één

Hierdoor is het voor iedereen wel herkenbaar. Mark, die verliefd wordt op de vrouw van zijn beste vriend (au). Sam, die zo jong is, maar zo verliefd op zijn klasgenootje Joanna. En dan heb je ook nog David (Hugh Grant), die valt voor de kontkoffieservice van Natalie…

Bron: Tumblr

[STAP stap=”3″]

‘All I want for Christmas is you’ zit erin

Vervolgens heb je het nummer nog een week in je hoofd. Gelukkig is iedereen doodgegooid met de film, dus zet ‘m vooral in tijdens het kerstdiner. ‘I don’t want a lot for Christmas. There is just one thing I need…

[STAP stap=”4″]

De film heeft onverwachte plotwendingen

De meeste romantische komedies zijn redelijk voorspelbaar. Pardon, ontzettend voorspelbaar. Deze daarentegen… Had jij zien aankomen dat Jamie helemaal naar Portugal gaat om zijn huishoudster iets bijzonders te vragen?

[STAP stap=”5″]

Een film vol emoties

Perfect for women, right? Lachen (de scène met de octopus in de taxi), huilen (de speech van Billy voor zijn goede vriend Joe) en vooral: smelten (zie onderstaande scène).

[STAP stap=”6″]

Er zitten te leuke kinderen in

Sam doet er alles aan om de weg naar ‘zijn meisje’ te vinden. Hij springt over een bewaker, door een detectiepoort. Dat de poort gaat piepen, maakt kleine Sam niks uit. Twee bewakers rennen achter hem aan het hele vliegveld door, maar Sam moet én zal naar Joanna gaan… Als dat niet romantisch is weet ik het ook niet meer.

[STAP stap=”7″]

Het leert ons dat liefde soms heel raar kan lopen

Dat twee pornosterren voor elkaar vallen op een toch wel vrij ongemakkelijke manier…

Bron: Tumblr

[STAP stap=”8″]

Naast heel veel liefde, gaat het ook over vriendschap

Want dat is minstens zo belangrijk. Billy, die met kerst op een te gek kerstfeest is, besluit toch zijn vriend Joe te bezoeken. Hij komt bij Joe’s appartementje aan met de boodschap: ‘Met kerst moet je zijn met de mensen waarvan je houdt.’ Ahhhh!

[STAP stap=”9″]

Hugh Grant danst

Wie wist er voor deze film al dat hij van die losse heupen heeft? What a wonderful world…

Bron: Tumblr

[STAP stap=”10″]

Het laat de realiteit zien

Dat soms de liefde niet overwint. Want ja, Juliet kon haar liefde natuurlijk niet delen met haar twee beste vrienden… Correctie op punt vijf: Lachen, smelten en vooral: huilen.

En psst: op donderdag 22 december om 20:30 is-ie weer te zien op Net 5, maar hij staat ook op Netflix. Ga jij hem dit jaar weer kijken? Reageer op onze Facebook!

Lees ook: Ook zo dol op de geur van kerst? Zo haal je ‘m in huis! >

Elitedaily.comAndpop.com

Reageer op artikel:
10 redenen waarom Love Actually de beste kerstfilm aller tijden is
Sluiten