Ruth Oei-Abraham
Ruth Oei-Abraham Relatie 2 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

10 redenen waarom we zó blij zijn met onze schoonmoeder

Vorige week plaatsten we een artikel met 20 opmerkingen die menig schoonmoeder zich weleens heeft laten ontvallen. Meer dan 900(!) reacties kwamen binnen waarbij ‘de lijst van 20’ werd aangevuld met nog een aantal zeer verbazingwekkende opmerkingen.

Maar wat werden wij blij van het merendeel van de reacties, waarbij jullie met zoveel liefs en lof over jullie schoonmoeder spraken. Vandaar deze ode aan ‘die andere moeder’ in ons leven.

10x waarom wij best-wel-heel-blij worden van onze schoonmoeder

1. Je hoeft simpelweg nooit meer te koken. “Ik was toch aan het koken en ik dacht, ik maak wat extra eten voor jullie”. Houdt dus altijd een lade in je vriezer vrij voor wanneer schoonmama weer een kookaanval heeft. Zo’n fijne back-up als je een keertje geen zin hebt om te koken.

2. Werkelijk elke tekening van je kind wordt opgehangen. Met een magneetje op de ijskast, een punaise in de muur, of met een plakbandje op het raam. Maar het gekrabbel van je kleine Picasso – mooi of niet – wordt hoe dan ook opgehangen.

3. Waar vriendlief nog wel eens vergeet om een bosje bloemen voor je mee te nemen, zorgt schoonmams ervoor dat je woonkamer veel wegheeft van de Keukenhof. “Wel genoeg water geven, he?” Want inderdaad, dat vergeten wij vaker wel dan niet.

4. Als het aankomt op oppassen, helpt ze jullie altijd uit de brand. Vaste oppasdagen wanneer jij moet werken, of een paar uurtjes extra als je moet overwerken. Maar ook de avondjes dat ze komt oppassen zodat jij en je lief samen iets leuks kunnen doen. “Maakt niet uit hoelaat jullie thuiskomen hoor, zal ik gelijk even voor je strijken?”

5. Ze neemt je dochter mee uit shoppen. Zij vindt het gelukkig geen probleem om tien truien, acht jeans en negen paar schoenen te passen in vijftien verschillende winkels.

6. Haar WhatsApp berichtjes zijn hilarisch. Het ontcijferen kost je minimaal vijf minuten en ze springt vrijwel altijd ‘van de hak op de tak’. Maar het feit dat ze juist met jou de gebeurtenissen van de dag wil delen, is altijd een fijn compliment.

7. Ze vergeet geen enkele verjaardag en is ook een van de weinige mensen die nog via de ouderwetse manier een verjaardagskaart naar je kind stuurt – via de postbode. En kinderen worden er zó blij van om een verjaardagskaart van oma en opa op de deurmat te vinden.

8. Kerst bij je schoonouders. We klagen er steen en been over, maar wíj hoeven niet uren in de keuken te staan. Of de tafel te dekken voor de hele familie, het huis van top tot teen te boenen of na afloop alles weer op te ruimen en af te wassen. Wij hoeven alleen maar aan te komen waaien en haar zelfgemaakte kerstmaal met smaak te verorberen.

9. Voor elke vlek in het tapijt, gat in een trui, afgevallen knoop of mislukte verjaardagstaart heeft schoonmams een oplossing. Schoonmoeders zijn namelijk zeer kunstig met poetsdoekjes, naald en draad en potten en pannen. En daar zijn wij dan weer heel blij mee.

10. Natuurlijk, je schoonmoeder maakt af en toe opmerkingen waar je mond van openvalt. Waardoor je even tot tien moet tellen. Of honderd-en-tien. Maar, diezelfde schoonmoeder, is stiekem heel blij dat juist jíj haar schoondochter bent.

Meer lezen over schoonmoeders?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 redenen waarom we zó blij zijn met onze schoonmoeder
Sluiten