Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 16 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

10 Simpele dingen die je kunt doen om mentaal op te laden

We kennen allemaal de dagen waarop we mentaal gebroken zijn. Alles is teveel en eigenlijk zouden we vooral even willen bijslapen zodat alles daarna weer helder en overzichtelijk is.

Maar naast slapen kun je ook genoeg andere dingen doen die jou een mentale boost geven. Dit zijn ze:

1. Rondje lopen

Ga de deur uit en voorzie jezelf van een portie frisse lucht. Als je te lang binnen zit (of dit nu thuis of op kantoor is) kan het voelen alsof de muren op je afkomen. Ga eruit en maak een ommetje. Dit hoeft helemaal geen lang rondje te zijn, je geest zal hier enorm mee geholpen zijn.

2. Yogaklasje volgen

Als je aan yoga doet, word je min of meer verplicht om je gedachten even uit te zetten. Natuurlijk kan het zo zijn dat je gedachten af en toe afdwalen en met andere dingen bezig zijn, maar het gros van de tijd ben je (op een hele fijne wijze) met je mentale gezondheid aan het werk.

3. Volg de 2 minuten regel

Vraag jezelf af of de taak die je moet verrichten korter dan 2 minuten duurt. Als dit het geval is doe je de taak direct, je stelt het dus niet uit maar pakt het gelijk op. Dit doe je om onnodige chaos in je hoofd te voorkomen.

4. Spa avond

Verwen jezelf met een lekker gezichtsmasker of een haarmasker. Je huid en haren zullen hiervan op leven en jij voelt je er mooi door. Blader tevens door een boekje en voel je even helemaal zen. Dit is jouw momentje en niemand zal je ‘lastigvallen’.

5. Drink koffie of thee

Slok dit niet naar achter zonder erbij stil te staan. Maak er een momentje van! Verwen jezelf met een lekkere koffietje of theetje en ga er echt even voor zitten. Scroll bijvoorbeeld even op Pinterest terwijl je van je drankje geniet.

6. Vrije avonden

Zorg dat je wat vrije avonden voor jezelf inlast. Zeg even ‘nee’ tegen etentjes en uitnodigingen door de weeks. Je hebt nu eenmaal af en toe wat momenten nodig om op te laden, in het weekend kun je weer de hort op maar door de weeks doe je even rustig aan.

LEES OOK: Nee zeggen is prima: dit zijn momenten waarop je mag weigeren als iemand je om een gunst vraagt.

7. Stel pauzes in

Je kunt wel de hele dag braaf achter je laptop zitten op kantoor, maar soms is het aan te raden om even op te staan en een rondje te lopen. Voel je niet schuldig als je heel even een klein ommetje maakt of pingpongspel doet, hierna kun je namelijk weer beter gefocust verder.

8. Koop een dagboek

Schrijf hier je zorgen en gedachten in. Schrijf alles van je af, zowel de fijne als de minder leuke dingen. Je zult zien dat je het vervolgens minder met je meedraagt en je zult je hierdoor een stuk lichter voelen.

9. Sta jezelf iets leuks toe

Wat dat precies inhoudt is aan jou. Misschien wil je wel gaan brunchen met een vriendin, naar de spa met je zus of met je kleine naar het bos. Doe iets wat je hartje je begeert, dit zijn de momentjes waarna jij je weer als herboren voelt.

10. Lees een boek

Kruip op de bank of in bed met een goed boek. Dit is namelijk de perfecte escape van alle alledaagse druk. Focus je op de zinnen in het boek en je zult de rest (tijdelijk) om je heen vergeten. Dit is precies wat je op dit moment mentaal goed kunt gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10 Simpele dingen die je kunt doen om mentaal op te laden
Sluiten