Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 25 september 2014

10 x speelgoed dat je nóóit moet kopen (als je aan jezelf denkt)

Als je iets leuks voor je kind koopt, koop je natuurlijk iets wat hij/zij leuk vindt. Maar, denk ook af en toe aan jezelf.

1. Als het herrie maakt

Een typisch voorbeeld is deze Barbie die regelmatig ‘what the fuck’ roept. Maar buiten dat is speelgoed met geluid gewoonweg irritant. Een brandweerwagen die dertig flikkerende lichtjes heeft en ondertussen zijn sirene laat loeien afgewisseld met een toeter? Geloof ons, je kind blijft er op drukken. Geen succes.

2. Speelgoed met een sensor waarbij het afgaat zodra je langsloopt

Je gaat er spijt van krijgen. Je kunt nooit meer even de kamer van je kind binnen sneaken.

3. Speelgoed dat hoort bij een bepaalde set

De kans is groot dat je kind gaat zeuren om ieder poppetje of item uit de serie. Zwicht je en koop je de complete set? Dan vind ‘ie wel weer iets anders om te gaan sparen.

4. Klein speelgoed

Ja, Lego is superleuk. En ja, koop het vooral voor je kinderen. De kans is wel dat het verdwijnt in de mond van je kind, vervolgens in die van de hond en dan weer in de mond van je kind. Of je gaat er met blote voeten opstaan, dat ook. Wil je daar rekening mee houden? Koop dan alleen speelgoed groter dan je hand. Maar ja, het is zo’n leuk speelgoed.

5. Speelgoedautootjes en andere dingen met wielen waarbij ze jouw hulp nodig hebben

Koop je deze trikes, fietsen, scooters te vroeg, dan krijg je er de kromme rug gratis bij.

6. Speelgoed dat lijkt op een Ikea-bouwpakket

Als de fabriek al zo druk bezig is geweest met het speelgoed maken/inpakken/verkopen, hadden ze dan niet direct het ook in elkaar kunnen zetten en de stickers erop kunnen plakken? Probeer maar eens een 22-stappen handleiding te volgen met een ongeduldige peuter in de buurt die de stickers alvast op de tv heeft geplakt.

Eigenlijk maakt het niet uit wat je een kind geeft, waarschijnlijk kunnen ze zich er toch uren mee vermaken. Of dit nu een Transformer is of een oude, kartonnen doos.

Reageer op artikel:
10 x speelgoed dat je nóóit moet kopen (als je aan jezelf denkt)
Sluiten