Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 22 december 2014

10 superleuke knutselideeën voor kinderen met kerst

Tja, wat ga je allemaal met de kinderen doen in de kerstvakantie? Naast de bezoekjes aan opa en oma, het shoppen en spelen blijft er nog een hoop tijd over. Geen idee wat jullie moeten doen? Maak een van deze knutselideeën!

1. Wasco kerstballen maken

Je hebt alleen een beetje schaafsel van wascokrijtjes en een haarfohn nodig voor deze artistieke kerstballen. Lees hier hoe je ze maakt.

2. Geborduurd naamkaartje

Je kunt de naam van de ontvanger gewoon op het kerstcadeautje schrijven met viltstift, nog veel leuker zijn deze persoonlijke kaartjes. Op het blog Whimsy-Love wordt uitgelegd hoe je ze maakt.

3. Een sneeuwlandschap in een potje

Maak met katoen en klein speelgoed een landschap in een potje. Zo maak je het!

Of maak zelf een supersnelle snowglobe >

4. Party crackers

Je kunt party crackers kopen in de winkel, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. Vul ze met snoep of een klein cadeautje! Lees hier hoe je de party crackers maakt.

5. Geometrische adventkalender

Tel af naar kerst met deze zelfgemaakte adventkalender. Je kunt er allerlei leuke, kleine dingen in doen. Lees hier hoe je hem maakt!

6. Dennenappel met glitters

Maak je (nep-)kerstboom leuker met een paar dennenappels. Met wat glitters erop maar je het tafereel nog feestelijker. Zo maak je ze.

7. Maak een mobile met 3D-kerstboompjes

Koop wat papier met mooie prints en ga aan de gang met deze uitleg.

8. Maak uniek pakpapier

Geen mooi cadeaupapier meer in huis? Geen probleem! Ga zelf met de kinderen aan de slag en maak bijvoorbeeld met bubbeltjesplastic polkadots. Hier lees je een uitgebreidere uitleg.

Reageer op artikel:
10 superleuke knutselideeën voor kinderen met kerst
Sluiten