Redactie
Redactie Kids 22 feb 2015

10 tekenen dat jij een reislustige moeder bent

Toen ik zwanger werd wilde ik één ding graag blijven doen: reizen. Overal zou hij of zij mee naartoe gaan. Of het nu was naar het andere eind van de wereld of een weekendje Berlijn. Kind reist mee. En dat betekent automatisch dat jij een reislustige moeder wordt.

Mijn reislustige gevoel, dat moest gewoon zo blijven. Het kan allemaal, je moet alleen wel even voorbereidingen treffen. Want twee volwassenen die reizen, dat is het probleem niet, pas als er een mini-variant op de wereld komt, dan moet je gaan nadenken. Wat neem je mee? Hoe komen we die vlucht door? Zal ze last hebben van het tijdsverschil? Is de auto niet te warm? Ergens word je bang, maar na twee jaar op pad te zijn geweest met een kind, kan ik je vertellen: die routine zit er aardig in. Niets aan de hand. Reis jij nog graag met kinderen? Voldoe je aan de onderstaande criteria, dan waarschijnlijk wel.

1. Je bent in het bezit van een backpack

Of een aantal hele grote, stevige koffers. Die kinderen nemen me toch een partij spul mee, dat is niet normaal. Om nog maar te zwijgen over luiers, spelletjes, knuffels, doekjes, favoriete poppen, dat soort dingen. Gelukkig zijn er ook tegenwoordig koffers voor kinderen met wieltjes, waar ze op kunnen zitten terwijl jij zo voorttrekt. Handig!

2. Je kunt je uren vermaken met het checken van de beste deals

Een vlucht met kinderen boven de 2 jaar wordt opeens een stuk ongunstiger als we naar de prijs kijken. Toch ben je bereid om het maximale uit je reis te halen, dus ben je maanden voor de vakantie niet weg te slaan voor de computer. Vergelijkingssites staan aan de lopende band open en je weet op het juiste moment te boeken.

3. Ergens moet het wel een familievriendelijke vakantie zijn

Het hoeft niet per se te betekenen dat je alles all-inclusive boek, het gaat er meer om dat er ook iets voor de kinderen is. Want geef toe, een boomhut in de rimboe met een kind van 4 klinkt hartstikke spannend, maar het kind zelf heeft er weinig aan.

4. Je bent een kei in het inkopen doen voor vakanties

Dan hebben we het over de vochtige doekjes, antibacteriële lotion, mini-verpakkingen en de standaard EHBO-kit in reisvariant. Wat ze wel niet zonder je moeten…

5. Je kunt een koffer pakken binnen een uur

Hoe vaker je dit doet, hoe slimmer je hierin wordt. Toch zijn wij heel benieuwd naar jouw manier van een koffie inpakken. Zou je die met ons willen delen?

6. Je weet precies wanneer het paspoort van je kinderen is verlopen

Want die ene keer dat je een noodpaspoort moest aanvragen, die vergeet je nooit meer!

7. Je vertelt je kinderen vol enthousiasme waar jullie heen gaan

Dit resulteert in het feit dat ze alle ins en outs van de desbetreffende cultuur weten. Ze hebben de basisvocabulaire goed onder de knie en ze vragen zich niet af wat ‘Souvlaki’ is. Had jij ze namelijk al verteld.

8. Jij neemt geen 5 bikini’s mee en 3 paar hakken

Ten eerste past het niet allemaal bij de andere spullen van het gezin, ten tweede: de ervaring heeft geleerd dat je toch maar maximaal 2 bikini’s draagt en slippers (mits je naar een zonovergoten oord gaat, natuurlijk).

9. Je weet precies hoeveel vakantiedagen je nog hebt

Iets waar jij scherp op let. Je hebt rekening te houden met de vakanties van je kinderen, dus plan je -in overleg met man- al ver van tevoren je dagen in.

10. Acclimatiseren duurt bij jou niet meer zo lang als vroeger

Weet je nog dat je op de een na laatste dag van je vakantie het leukste restaurant uit de reisgids ontdekte? Tegenwoordig sta je open voor alles en heb je geen zin in gedoe. Omdat je weinig verwachtingen schept ben je een stuk meer ontspannen geworden en zijn jullie allemaal aan het genieten! Laat die zomer nu maar komen.

Heb jij ook meer bestemmingen in je hoofd voor de volgende trip, dan luiers op de commode? Laat ons weten waar de volgende trip heen gaat.

Hier wil jouw kind straks op vakantie

Reageer op artikel:
10 tekenen dat jij een reislustige moeder bent
Sluiten