Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 10 jun 2016

10 x dingen die we ook na ons dertigste blijven dragen

De lijst aan controversiële kledingitems is na je 30e opvallend lang. Althans, als we het internet mogen geloven. Het tegenantwoord kwam al snel. En die luidde op z’n zachtst gezegd: krijg toch allemaal de kolere (waar is Danny als je ‘m nodig hebt). Want waarom zou je niet alles aan kunnen na the big 3-0?

De definitie van volwassenheid luidt volgens de Van Dale: niet meer groeiend; volgroeid. Vragen we de modepolitie, dan krijgen we een heel andere omschrijving. Ook al tel je nog geen lijnen op je voorhoofd en is de fronsrimpel niet in zicht, die cropped top kan volgens sommigen na je dertigste ècht niet meer. Onzin! Reden voor een lijstje met items en trends die we ook na ons dertigste zullen doorzetten, gewoon omdat we er blij van worden. Rimpels of niet.

[STAP stap=”1″]

All Stars

Eigenlijk zijn alle sneakers uit den boze, maar bij All Stars is de maat vol (ha-ha). De schoen die wordt geassocieerd met jeugdigheid, rebelleren, lef, bandjes, festivals en gemak. Liep je vroeger op All Stars, grote kans dat je dan bij de alternatieven of rebellen hoorden. En nog steeds is het een vele gedragen compagnon in de zomer en op festivals. Maar hallo, hoezo hokjes denken? Dat er nu 30 achter jouw naam staat betekent niet dat je dat rebelse randje verloren bent. En onze agenda staat deze zomer volgeboekt met festivals. En nemen we het voorbeeld van hieronder, dan is dat hartstikke thirty proof.

Bron: Noholita

[STAP stap=”2″]

Shirtjes met teksten

Eentje die steevast in het lijstje van dit-kan-echt-niet-meer staat. Maar laten we alsjeblieft onderscheid maken de manier waarop je jezelf profileert. Graai je in de bakken van The Sting (lekker degelijk), Rumag (grappig maar jong) of ZARA (‘Too hot to handle‘).

[STAP stap=”3″]

Lang haar

Zijn we eindelijk zo ver geëmancipeerd dat mannen met knotjes en lang haar sexy worden bevonden, zijn opeens vrouwen in hun dertiger jaren met heel lang haar (onder de schouderbladen) de zondebok. Niet zelden krijg je dan het stempel ‘mevrouw wil graag jong ogen’, wat natuurlijk nergens op slaat. Brigitte Bardot draagt vandaag de dag nog steeds een knot. We snappen het fenomeen praktisch nut en we voelen echt wel wat voor het Claire Underwood-kapsel, maar give us a break.

[STAP stap=”4″]

Korte rokjes

Wat is kort hè? Nee, natuurlijk is het niet echt stijlvol verantwoord wanneer je billen er onderuit piepen. Maar een fatsoenlijke korte rok, zoals het klassieke spijkerrokje of de A-lijn rok, is juist een hele mooie optie voor de zomer. De grootste fout die je hierin kunt maken is een legging eronder te dragen. NOOIT doen.

[STAP stap=”5″]

Ripped jeans

Een favoriet kledingstuk uit de jaren tachtig. De krengen waren vaak peperduur en er gingen maanden van sparen aan vooraf, maar dan had je ook wat. En nog steeds is onze liefde voor deze jeans niet uitgedoofd, want hierbij gaan praktisch en stijl toch hand in hand. En nu hébben we eindelijk een degelijk salaris om zonder krom te liggen zo’n jeans aan te schaffen, dus gaan we daar ook flink gebruik van maken. En we stoten heus niemand voor het hoofd met een stukje ontblote knie.

[STAP stap=”6″]

Shirt van je lievelingsband of artiest

Deze is inderdaad enigszins riskant. Als jij als dertiger met een Justin Bieber t-shirt rondloopt, dat brengt ons ook aan de twijfel. Maar een shirt van middelbare mannen als Bruce Springsteen, The Red Hot Chili Peppers of Foo Fighters, dan zijn we toch echt in onze eigen volwassenen vijver aan het vissen. En de liefde voor Adele willen we sowieso niet onder stoelen of banken steken.

[STAP stap=”7″]

Zichtbare lingerie

Dit klinkt als een flinke error in je oh-zo volwassen kledingkast, maar niets is minder waar. Met de intrede van de bralet en slip dress (ooit ook alleen bedoeld voor in de slaapkamer) is lingerie als bovenkleding opeens veel meer gangbaar geworden. Juist ook voor degenen die haar wilde haren kwijt is en allang een gezinsleven runt. Zorg wel dat het altijd matcht met je kleding en vermijd bij voorkeur fluorescerende kleuren.

[STAP stap=”8″]

Ketting met je naam

We snappen heus wel dat sieraden die je vingers groen kleuren niet echt een teken zijn van volwassenheid, het staat zelfs voor jeugdsentiment. In dezelfde categorie als het ringetje met lieveheersbeestje, herinneren we ons die nog? Maar dat we nu grown ups zijn, dat katapulteert ons niet automatisch in de categorie Tiffany&Co. Nee, we mogen nog gerust naamplaatjes dragen. Carrie Bradshaw (dertigers boegbeeld uit de jaren negentig) deed het immers ook. Probeer alleen wel het hele erge geel-goud te vermijden.

[STAP stap=”9″]

Earparty

Ze zijn populairder dan ooit: ear cuffs. En wanneer jouw hele oor volhangt met ringetjes en ander goud spul, daar kijkt niemand tegenwoordig nog van op. Maar dat je naar je dertigste alleen nog maar je trouwring mag dragen is nonsens. Zo zijn we dus niet getrouwd.

Bron: Majawyh

[STAP stap=”10″]

(Diep) decolleté

Ons motto: if you have it, flaunt it. Ben jij gezegend met een goed decolleté? Dan mag je dat best laten zien! Niet dat je je borsten volop in de etalage moet zetten, er zijn tal van manieren om een decolleté te hebben zonder dat het ordinair oogt. De Jennifer Lopez slash groene Versace jurk is wellicht iets te optimistisch gedacht, wij nemen liever de wijze woorden van Sophia Loren ten harte:’Sex appeal is 50% what you’ve got and 50% what people think you’ve got‘. En vooral dat laatste maakt het verschil tussen een gepast of ordinair decolleté.

Zijn we nog eentje vergeten? Wij zijn heel benieuwd!

Man past XL-kleding van zijn vriendin en dat schiet in het verkeerde keelgat>

Reageer op artikel:
10 x dingen die we ook na ons dertigste blijven dragen
Sluiten