Redactie
Redactie Kids 7 december 2014

10 x kieskeurige eters: ‘Mama, ik eet dat niet omdat…’

Sommige kinderen eten alles wat de pot schaft. Je hoeft hun maaltje slechts voor hun neus te zetten en ze beginnen direct met smullen. Helaas geldt dit niet voor alle kinderen. Nee, sommige kinderen kunnen behóórlijk kieskeurige eters zijn…

‘Nee, mama er zit saus op’, om maar een voorbeeld te noemen. Het is een klassieker onder de moeilijke eters. Gelukkig kunnen veel ouders wel lachen om de gekke voorkeuren van hun kinderen. Ze deelden massaal hun ervaringen (compleet met foto) via de site Mommy Shorts. Wij zetten de leukste voorbeelden voor je op een rijtje:

1. Wij balen toch ook als die sultana is gebroken?

‘Hallo, mijn naam is Miles. Ik eet geen mueslireep als deze gebroken is’

2. Gewoon een leugentje om bestwil

‘Hallo, mijn naam is Henry. Ik eet graag varkensvlees zolang je het maar kip noemt’

3. Deze jongen wordt later culinair journalist

‘Hallo, mijn naam is Luke. Ik houd van geroosterd brood, maar niet van de ‘bruine stukjes’ (wat eigenlijk de geroosterde delen zijn). Het brood moet wit blijven, maar aan de buitenkant net iets harder aanvoelen, zonder van kleur te veranderen.’

4. De smaak is toch anders

‘Hallo, mijn naam is Owyn. Ik dump alles wat niet in een schoteltje is geserveerd meteen op de grond.’

5. Say my name, say my name

‘Hallo, mijn naam is Gabe. Ik eet geen roerei tenzij je vlak ernaast mijn naam in Ketchup spelt.

6. Nog zo’n klassieker

‘Hallo, mijn naam is Olivia. Ik eet overal één hapje van en laat mijn moeder dan meer van hetzelfde maken.’

7. Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan?

‘Hallo, mijn naam is Wyatt. Ik wil mijn melk los van mijn ontbijtgranen, zodat ik het als dip kan gebruiken.’

8. Zucht, was je er maar nooit aan begonnen…

‘Hallo, mijn naam is Matthew. Ik eet alleen kipnuggets in de vorm van Mickey Mouse.’

9. Of het nu wit, rood, paars of groen is

‘Hallo, mijn naam is Saab. Ik heb besloten dat alleen wit voedsel (noodles, rijst en crackers) geschikt is voor consumptie.’

10. Hmmm, pastaglazuur

‘Hallo, mijn naam is Lexi. Ik moet kokhalzen bij het zien van saus, tenzij je het glazuur noemt. Ik ben dol op pastaglazuur.’

Heb jij thuis ook zo’n moeilijke eter? Laat het ons weten via Facebook!

Krijg je geen genoeg van dit onderwerp? Lees ook eens: 6 tips om je kleuter beter te laten eten of zo wordt eten met je kinderen easy peasy.

Reageer op artikel:
10 x kieskeurige eters: ‘Mama, ik eet dat niet omdat…’
Sluiten