Eva Dusch
Eva Dusch Work & Life 19 feb 2016
Leestijd: 4 minuten

10 x vernieuw je interieur zonder een cent uit te geven

Creativiteit en inlevingsvermogen is net zo belangrijk voor je interieur als een groot budget. Want de boel verwisselen of verplaatsen is vaak al genoeg om je huis een vernieuwde look te geven. Hierbij tien handige tips.

Bovendien, heb je inmiddels niet genoeg mooie spullen bij elkaar verzameld? Meer kopen lijdt vaak alleen maar tot meer rommel en chaos. En dat zorgt onbewust voor meer stress en afleiding. Kortom, gooi weg wat je niet meer mooi of nodig vindt (of leg op zolder) en probeer de grote wisseltruc eens uit. Wij beloven je: het werkt écht.

Switch het textiel

Leg de kussens van de bank eens op een andere plek, zoals het bed of die mooie loungestoel. Of bekleed ze met nieuwe stofjes van de markt. Of stapel ze op een krukje, bankje of poef, zo adviseren onze interieur-zusters van Roomed. Wil je het nog radicaler aanpakken, verwissel dan bijvoorbeeld de gordijnen.

Pas de fotomuur aan

Nog steeds favoriet in vele huishoudens: de fotowand. Zo kun je ‘m overigens nog meer finetunen. Maar de boel om de tijd aanpassen zorgt voor een verfrissend effect in huis. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe foto’s, mooie afbeeldingen uit tijdschriften of een nieuwe lijst erom heen. Of hang eens een aantal spiegels op, maakt het gelijk een stuk ruimtelijker.

Lees hier de andere twee handige tips van onze Roomed-zussen.

Van kruk tot sidetable

Misschien heb je er nog nooit eerder aan gedacht, maar dat krukje uit de keuken kun je ook prima als sidetable naast de bank gebruiken. Handig om een dienblad op te zetten, een stapeltje tijdschriften of een stel bloemen.

Verwissel je eettafelstoelen

We snappen dat je dit niet 1-2-3 zal doen wanneer je prachtige designexemplaren hebt staan, waar je een fortuin in hebt gestopt en het halve internet voor hebt afgezocht. Groot gelijk. Maar mocht dit niet het geval zijn, verwissel de exemplaren in de keuken eens met die uit de eetkamer. Of geef ze een nieuwe lik verf.

Bloemen, altijd bloemen

Grote kans dat je al elke week een verse bos van deze kleurrijke vrienden in huis haalt, maar zo niet, bloemen weten op een makkelijke en mooie manier een ruimte een fris gezicht te geven. Geen tijd om constant langs de markt of bloemenzaak te gaan? Dit is dé oplossing.

Switch de meubels

Draai de bank een kwartslag, zet de eettafel aan de andere kant van de kamer of zet eens een open kast midden in de ruimte. Dit zorgt vaak al voor een heel ander en dus nieuw gevoel in huis.

Check je boekenkast

Vaak zijn we zó gewend aan die giga kast in de kamer, dat ons de rommel en chaos niet eens meer opvalt. Of we hebben elke keer toevallig nèt even geen tijd om er met de bezem doorheen te gaan. Maar weet wel dat dit uitstraalt op de rest van de ruimte. De oplossing? Deel de boeken met harde kaft in van groot naar klein of op kleur (voor de pietlutten) en leg (te) grote boeken horizontaal. Zet hier en daar wat decoratieve items neer zoals vazen, kaarsen of foto’s. En gebruik rieten manden of betonnen bakjes om kleine prullaria in op te bergen. En het allerbelangrijkste: laat hier en daar wat lege ruimtes ontstaan. Dit is prettig voor het oog.

Waar zit de scheidingslijn

De grens tussen buiten en binnen vervaagd steeds meer. Een oerwoud aan groene planten is helemaal hip (én ook heel gezond) en ruwe materialen als sloophout en baksteen zijn ook niet gek meer. Dus waarom dan ook niet het mooie meubilair van buiten naar binnen halen? Zonde om daar slechts een paar maanden per jaar van te genieten.

Denk buiten de box

Cliché, maar hartstikke waar. Sta open voor nieuwe ideeën, waar je zelf misschien nooit aan gedacht zou hebben. Hang bijvoorbeeld eens een mooi vloerkleed aan de muur. Weer eens wat anders dan een strakke, witte wand of een zee aan foto’s.

Bron: Etsy

Berg het een tijdje op

Net als bij de gigantische boekenkast, zijn er meer items die al zo lang in huis staan dat je ze over het hoofd ziet. Berg het eens een tijdje op om het vervolgens een paar maanden later weer tevoorschijn te halen. Denk dan bijvoorbeeld aan het vloerkleed, de lamp die je van je moeder hebt overgenomen of een groot schilderij.

Meubels en muren verven is altijd een goede optie voor vernieuwing. Durf jij deze kleur in huis aan?>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 x vernieuw je interieur zonder een cent uit te geven
Sluiten