Redactie
Redactie Kids 2 okt 2014

Dé 10 verrassende voordelen van moeder zijn

Och, wat is het moederschap leuk, hè. En als mensen vragen ‘Waarom dan?’, antwoord je grif met ‘Het geeft een extra dimensie’ of ‘je houdt onvoorwaardelijk van ze’. Maar, daar hebben we het nu even niet over.

Niet dat het bovengenoemde niet waar is. Nee, het geeft echt een nieuwe dimensie aan je leven en de liefde die je voor je kinderen voelt is onbeschrijflijk. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer aspecten die het moederschap zo leuk maken. Een stuk of tien, welgeteld. Aspecten met een verassende twist die deze dag doen goedmaken. Komen ze:

1. Je wordt al snel bestempeld met ‘Goh, dat doet ze toch maar even hè?’

Ja, want een huishouden managen met drie koters én werken én boodschappen doen, dat is inderdaad wel iets om bovengenoemde op te zeggen. Dank u!

2. De maatstaf voor ‘er goed uitzien’ ligt opeens een stuk lager

In het pré-kinder tijdperk vroegen mensen veel sneller aan je ‘gaat het wel goed met je?’ als je enkel een jeans droeg en een simpele zwarte trui. Nu hoor je dikwijls: ‘Wow, wat zie jij er goed uit! Echt heel goed.’ Kom maar door met die complimenten.

3. Je man is snel onder de indruk van je

Op een of andere manier heeft ‘ie het licht gezien en waardeert ‘ie die mooie lingerie-uitrustig nog meer dan eerst. Op zich best logisch na negen maanden lang een voedingsbh te hebben gedragen.

4. Je alleen voelen is voorbij

Compleet. Waar je je eerst nog weleens eenzaam voelde als manlief het huis uit was, is daar tegenwoordig geen sprake meer van. Je zou je niet eens meer kunnen indenken hoe het is om helemaal alleen in huis te zijn. Sterker nog, je wil het niet eens meer!

5. Je vriendenkring is een stuk uitgebreider

Waar je vroeger misschien een stuk of vijf goeie vriendinnen had, zijn het er nu een stuk of vijftig. Of nou ja, je hebt in ieder geval loads of dames erbij die precies in hetzelfde schuitje zitten als jij. Best fijn.

6. Je schamen? Nee joh!

Nee hoor, na een bevalling van 28 uur, lekkende tepels, poepluiers all over en dagelijkse, gênante uitspraken van je kroost in het openbaar, wordt het tijd je nooit meer te schamen. Wat bevrijdend, zeg.

7. Of je nu werkt of thuis bent, alles is goed

Als je geen kinderen hebt en je werkt ook niet (medische redenen daargelaten natuurlijk), dan roept dat vragen op. Bij het hebben van kinderen roept dit ook vragen op, maar meer in de trant van ‘Joh, wat heerlijk, zo thuis met je kinderen.’

8. Je kinderen krijgen prachtige complimenten en ze lijken daarbij ook zo op jou

Twee vliegen in één klap. Leuk voor hen, maar ook leuk dat ze in vele opzichten op jou lijken. Je bent toch best wel een leuk mens, blijkt.

9. Het feit dat je dingen niet afkrijgt, is niet erg

Oké in deze geven wij, eerlijk is eerlijk, onze kinderen de schuld. Maar goed, het is dan ook niet meer dan de waarheid.

10. Je off-days worden omgetoverd tot iets positiefs

Een potje knorren is op zijn tijd echt niet erg, en als je 2-jarige daarbij een lachwekkende opmerking maakt, is zo alles weer vergeten. ‘Mam, ik heb ergens au maar ik weet nog niet waar’ als jullie met betraande ogen aan het fietsen zijn. ‘Máhám, ik ga later trouwen met papa, dus dan kun jij dat niet meer.’

Reageer op artikel:
Dé 10 verrassende voordelen van moeder zijn
Sluiten