Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kids 26 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

10 x waarom drukke kinderen júist leuk zijn

Stuiteren, altijd bezig zijn en niet stil kunnen zitten. Drukke kinderen worden vaak negatief bestempeld. Maar dat is helemaal niet nodig, want er zitten ontzettend veel positieve kanten aan zo’n druktemakertje.

Al snel krijgen drukke kinderen het negatieve stempel ADD of ADHD opgeplakt. Professionals spreken echter eerder over prikkelgevoelige kinderen: vaak ontstaat het ‘drukke’ gedrag namelijk door prikkels uit de omgeving. Wij vinden het onzin dat deze concentratiestoornissen altijd in een negatief daglicht gezet worden. Drukke of prikkelgevoelige kinderen hebben ook heel veel positieve kwaliteiten! We sommen ze even op:

1. Energie

Drukke kinderen hebben veel energie en willen vooral veel bewegen. Daarom zijn ze hartstikke goed in het doen van boodschappen en willen ze maar al te graag koffie voor de juf halen.

2. Creatief

Ze zijn vaak heel creatief. Drukke kinderen kunnen helemaal opgaan in een spelletje, ze maken de mooiste kunstwerkjes en verzinnen de meest geweldige verhalen waar ze helemaal in kunnen verdwijnen.

LEES OOK: deze juf schreef een prachtige brief over dat ‘moeilijke’ kind.

3. Problemen

Is er een probleem? Dan bedenken drukke kinderen vaak snel een oplossing. Misschien is het niet altijd de meest handige oplossing, maar creatief is het meestal wel.

4. Wegdromen

Heb jij een cursus mindfulness gedaan om weg te kunnen dromen als je een vallend blaadje of een vogeltje ziet? Dat hebben drukke kinderen niet nodig: zij hebben fantasie genoeg.

LEES OOK: Dit zijn de grootste mythes over ADHD en wij rekenen met ze af!>

5. Humor

Door hun goede gevoel voor humor kunnen ze zelfs lachen om de flauwe grapjes van opa. Ja, zelfs die grap waar hij een muntje uit je een oor halen. Hi-la-risch, opa.

6. Kattenvriend

Zelfs de kat is blij met je drukke kind als hij op zondagochtend wél voor 10 uur aandacht krijgt. In de uurtjes dat papa en mama nog koffie nodig hebben om wakker te worden, bedoelen we.

[source id=”attachment_118558″ align=”none”][/source]

7. Eigen pad

Ze lopen niet mee met de massa, maar volgen hun eigen pad. Super stoer als hij wél van de hoogste duikplank durft te springen, bijvoorbeeld.

8. Empathisch vermogen

Drukke kinderen zijn vaak lieve en betrokken vrienden: hun empathisch vermogen is sterk ontwikkeld.

LEES OOK: Zo plan je een avond met je vriendinnen (als superdrukke mama)

9. Oog voor detail

Drukke kinderen hebben aandacht voor details. Is er eindelijk iemand die er wél wat van zegt als je je haar geknipt hebt.

10. Feestbeesten

Saai feestje? Niet als er kinderen zijn die al vanaf de eerste liedjes op de dansvloer te vinden zijn. Een perfecte manier om al die energie kwijt te kunnen.


Nog iets creatiefs om blij van te worden: 7 x zet de voetafdruk van je kind om in je favoriete Disney-figuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 x waarom drukke kinderen júist leuk zijn
Sluiten