10 x waarom je collega’s je beste vrienden zijn

Ga maar eens na, hoeveel uur breng jij door met je collega’s? Waarschijnlijk het grootste deel van je wakkere uren. Het is dus vrij belangrijk dat je het een beetje goed kunt vinden met je collega’s. Want naast killing deadlines en lange to-do lijsten en vergaderingen, zijn je collega’s één van de redenen om ‘s morgens naar je werk te gaan.

Tien redenen waarom collega’s stiekem je beste vrienden zijn:

[STAP stap=”1″]

Ze zien je onder veel stress

Je collega’s weten als geen ander hoe je bent als je onder stress moet werken en de deadlines je teveel worden. Fijn, want waarschijnlijk weten ze dus hoe ze op dat moment met je om moeten gaan. En weten ze beter dan wie dan ook waarom je het gehad hebt met je meerdere.

[STAP stap=”2″]

Ze vieren je verjaardag op de dag zelf

Het doet je bijna denken aan je eigen moeder: je bureau is versierd (in plaats van je stoel) en er wordt voor je gezongen in de keuken. Je collega’s weten precies wat je voor je verjaardag wilt hebben, van je favoriete gemberkoekjes bij de koffie tot parfum dat nog op je verlanglijstje stond.

[STAP stap=”3″]

Ze zien je zoals je bent

Of je nu te laat bent, je kind nog even over je blouse heen spuugde, je eyeliner op je wenkbrauw zit of je een mega-kater hebt: je collega’s hebben je op je allerslechtst gezien. Ziek, moe, katerig, huilend… you name it.

[STAP stap=”4″]

Ze zijn een soort van therapeut

Irritaties met je geliefde, familie of vrienden kun je naar hartelust lozen bij je collega’s. Ze kiezen toch wel jouw kant, want hé: de ander kennen ze niet. Aangezien ze toch geen kant op kunnen, en roddelen nog altijd leuker is luisteren ze al-tijd.

[STAP stap=”5″]

Ze weten hoe je je koffie drinkt en welk broodje je wilt

Op een zware dag weten ze precies welke soort triple chocolat cookie ze bij de AH op de hoek voor je mee moeten nemen zodat jij de dag door komt. Handig! Enig nadeel: je irriteert je wel sneller als je partner wéér met de verkeerde thuis komt.

[STAP stap=”6″]

Ze pikken het als je superwoest wordt op iets triviaals zoals een falende printer

Of wanneer Henk van Administratie weer met je loonstrookje heeft zitten klooien. Als je computer er ineens mee stopt en niks heeft opgeslagen. Of als het toiletpapier wéér niet is aangevuld. Wat het ook is, je collega’s hebben het ook meegemaakt!

[STAP stap=”7″]

Ze begrijpen je financiële struggles

Niemand snapt beter hoe jij iedere maand weer de eindjes aan elkaar moet knopen met dat magere salaris. Ze verdienen ongeveer hetzelfde, dus kunnen jullie er samen over klagen.

[STAP stap=”8″]

Ze weten alle details, van je break-up tot wanneer je ongesteld bent

Wie geeft je anders stiekem een tampon door onder je bureau?

[STAP stap=”9″]

Alles is gemeenschappelijk

Je collega’s zijn verplicht om alles met je te delen: snoepjes, tijd om te praten en zelfs je favoriete pen. Het is makkelijk om een gezamelijke liefde te vinden: zelfs als dit schrijven met een zwarte Bic ballpoint is.

[STAP stap=”10″]

Ze kennen je door en door

Of je nu net iets te gepikeerd raakt tijdens een discussie of gewoon ronduit in tranen uitbarst na een slecht tussentijds gesprek: je collega’s hebben het allemaal meegemaakt, ups and downs. Hoewel ze vast bang zijn geworden van hoe jij soms kan reageren, kennen ze je wel beter dan wie dan ook.

Heb jij goede vriendinnen gemaakt? Lees dan hier hoe je ze het best kunt onderhouden.

Reageer op artikel:
10 x waarom je collega’s je beste vrienden zijn
Sluiten