10 zaken die je al-tijd vergeet om mee te nemen op vakantie (maar nu dus niet!)


Je zit in het vliegtuig, de auto of de trein en ineens schiet het door je hoofd: shit, ik ben mijn (…) vergeten. Helaas pindakaas, want tenzij het om je paspoort of vliegtickets gaat, ga je echt niet meer terug naar huis. En ja, dan voel je je op zijn zachtst gezegd ontheemd. Je voelt je toch het meest thuis in het buitenland met je éigen spullen.

Geen nood: om je zo goed mogelijk voor te bereiden sommen we hieronder de meest vergeten items even voor je op. En mocht je dan alsnog iets missen…

Wie op zwarte zaterdag richting het Zuiden is gereden, kwam misschien wel het Franse dorpje Chateauneuf tegen, vlak over de Belgische grens. Hier werden nietsvermoedende vakantiegangers verrast om ze toch écht thuis te laten voelen. Ook op vakantie. In dit unieke stukje Nederland konden bezoekers nog even inslaan wat ze vergeten waren. Een pak hagelslag halen in Frankrijk, handig toch!

Wat vergeten we al-tijd?

[STAP stap=”1″]

Je lenzen, bril, zonnebril op sterkte of lenzenvloeistof

Het uitzicht op de Alp d’Huez is toch echt een stuk mooier wanneer je wél je lenzen in hebt. En uhm, weet jij hoe je in het Frans uitlegt dat je daglenzen wilt, met welke sterkte en dat er dan ook nog een cilinder in moet zitten?

[STAP stap=”2″]

Opladers en een wereldstekker

Het is mij al zo vaak overkomen, pas onder de Eiffeltoren erachter komen dat je je oplader bent vergeten als je fotocamera ineens uitvalt. Tip: stop je opladers en kabeltjes in een brillenkoker. Zo raken de draadjes niet verstrikt en houd je alles mooi bij elkaar.

[STAP stap=”3″]

Je dataroaming uitzetten?

Hah! Dat hoeft tegenwoordig dus niet meer, tenminste, als je bijvoorbeeld klant bent bij Tele2. Zo kun je op vakantie naar hartenlust appen met je vriendinnen, je ouders een foto sturen of je kinderen Pokémon Go laten spelen in het appartement. Geen gedoe met WiFi-verbindingen zoeken of extreem hoge kosten. Oké, dit is niet direct een item dat je kunt vergeten, maar we noemen het toch even.

[STAP stap=”4″]

Een paraplu of regenjas

Niet het eerste waar je aan denkt bij een zonovergoten vakantie in het warme Spanje, maar wie weet komt het nog goed van pas. Al is er vast wel een straatventer die je een exemplaar wil verkopen als de nood aan de man is. Voor twintig euro.

[STAP stap=”5″]

Je medicijnen

Bespaar jezelf een hoop gedoe en check vooraf of je nog genoeg medicijnen hebt om het de komende weken uit te zingen.

[STAP stap=”6″]

Je pinpas op buitenland zetten en wat cash

Wil je buiten Europa geld opnemen? Check even bij je bank of dit zomaar kan, bij sommige banken moet je eerst je pas op ‘wereld’ zetten. Bedenk ook of je bestedingslimiet per dag hoog genoeg is. Een lage limiet (zeg, maximaal 500 euro kunnen pinnen) is wel zo veilig, maar misschien niet handig als je het hotel op de plaats van bestemming betaalt.

[STAP stap=”7″]

Pindakaas, kaas of die andere guilty pleasure waar jullie niet zonder kunnen

Kijk, je bent Nederlander of niet! En sommige kinderen eten nou eenmaal het liefste een boterham pindakaas. Snappen we helemaal. Home sweet home.

[STAP stap=”8″]

Koptelefoon of oordopjes

Stop deze vooral in je handbagage! Zo kun je in het vliegtuig een film kijken, muziek luisteren of gaan je kinderen in de auto helemaal los met Candy Crush (zonder dat jij de geluidjes de hele tijd hoort).

[STAP stap=”9″]

Alle duizenden dingen die je nodig hebt voor je kind

Wat dit betreft hebben we maar één tip: maak in de week voorafgaand aan je vakantie een checklist. Alles wat je in je handen hebt en mee wilt nemen, schrijf je op. Zo vergat Fammes Anne al ooit de papfles, een slaapzakje en voedingstorentje. Niet handig, kan zij beamen.

[STAP stap=”10″]

Kurkentrekker

Deze is voor iedereen die ook weleens heeft geprobeerd om een kurk in de fles te duwen met een schroevendraaier of mes. Niets zo irritant als bij de avondwinkel nog even een wijntje scoren voor op de hotelkamer of in het appartement en dan geen kurkentrekker hebben. De horror!

In samenwerking met Tele2

Reageer op artikel:
10 zaken die je al-tijd vergeet om mee te nemen op vakantie (maar nu dus niet!)
Sluiten