Zo verbrand je iedere dag 100 calorie├źn extra (en je hoeft er niets voor te laten)

Burn baby, burn

Body & beauty

Je kunt zoveel crunches en squats doen als je wil, maar als je wil afvallen komt het vooral aan op voeding. Met dit trucje verbrand je iedere dag 100 calorie├źn extra – en je hoeft er helemaal niets voor te laten. Hoe fijn is dat?

Pittig eten is het antwoord. In een onderzoek waarin 40 mannen en vrouwen waarin de ene helft iedere dag een pil met caspacicino├»den (het stofje dat in chilipepers zit) en de andere helft een placebopil moest slikken, bleek dat die eerste groep iedere dag 116 calorie├źn meer verbrandde. Dat komt door het ‘thermogenische’ effect van caspaicono├»den. Je lichaam warmt op als je pittig eet, waardoor je meer calorie├źn verbrandt.

Cayennepeper

Het is niet het eerste onderzoek waaruit blijkt dat spicy eten je verbranding een slinger geeft. De Purdue University zag dat mensen die cayennepeper eten meer calorie├źn verbranden. Dat is bovendien niet het enige voordeel van pittige kruiden. Cayennepeper laat ook je bloedsuiker dalen, geeft bloedcirculatie een boost en verzacht de symptomen van psoriasis. Ook een pr├şma excuus om Thai af te halen.

Vind je dat je kind meer groenten zou moeten eten? Doe d├şt dan juist niet.

Reader's Digest