Susan Dalstra
Susan Dalstra Gezondheid 16 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Zo verbrand je iedere dag 100 calorieën extra (en je hoeft er niets voor te laten)

Je kunt zoveel crunches en squats doen als je wil, maar als je wil afvallen komt het vooral aan op voeding. Met dit trucje verbrand je iedere dag 100 calorieën extra – en je hoeft er helemaal niets voor te laten. Hoe fijn is dat?

Pittig eten is het antwoord. In een onderzoek waarin 40 mannen en vrouwen waarin de ene helft iedere dag een pil met caspacicinoïden (het stofje dat in chilipepers zit) en de andere helft een placebopil moest slikken, bleek dat die eerste groep iedere dag 116 calorieën meer verbrandde. Dat komt door het ‘thermogenische’ effect van caspaiconoïden. Je lichaam warmt op als je pittig eet, waardoor je meer calorieën verbrandt.

Cayennepeper

Het is niet het eerste onderzoek waaruit blijkt dat spicy eten je verbranding een slinger geeft. De Purdue University zag dat mensen die cayennepeper eten meer calorieën verbranden. Dat is bovendien niet het enige voordeel van pittige kruiden. Cayennepeper laat ook je bloedsuiker dalen, geeft bloedcirculatie een boost en verzacht de symptomen van psoriasis. Ook een príma excuus om Thai af te halen.

Vind je dat je kind meer groenten zou moeten eten? Doe dít dan juist niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reader's Digest

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo verbrand je iedere dag 100 calorieën extra (en je hoeft er niets voor te laten)
Sluiten