Thea Tijssen
Thea Tijssen Body 21 dec 2015

100 dagen video: van premature tweeling naar gezonde zusjes

Leia en Lauren, een identieke tweeling, werden na 32 weken al geboren. Na een moeilijke zwangerschap, waren ook de eerste weken na de zwangerschap niet makkelijk. Ouders Peter en Amber zijn trots op de tweeling en leggen dit vast in een bijzonder filmpje.

De tweeling deelde de placenta én ze zaten samen in één vruchtzak. Met een moeilijk woord noemen we dit ook wel een monochoriale monoamniotische tweelingzwangerschap. De kans op overleven is hierbij niet groot.

Hun gewicht ging in de eerste week dan ook omlaag naar 1,3 kilo. Maar langzaam maar zeker begon de tweeling aan te komen. Amber en Peter bezochten de tweeling dagelijks om ze te ‘buidelen’ – je blote baby tegen je eigen blote borst aanleggen – aangezien dit voor hun premature tweeling veel voordelen zou opleveren.

2 kilo

Het ervaren verplegend personeel in het ziekenhuis en diverse therapeuten hielden de tweeling goed in de gaten, onder meer wat betreft hun zuig- en slik-coördinatie en ademhalingsvermogen. Toen ze allebei 2 kilo wogen, mochten ze het ziekenhuis verlaten. Natuurlijk niet nadat ze diverse controles hadden gehad waarin hun algehele ontwikkeling werd gecheckt.

Vanzelfsprekend maakten Peter en Amber ontelbare foto’s en filmpjes om de ontwikkeling van hun dochters bij te houden. Op een gegeven moment besloten ze een video samen te stellen om te vieren hoe ver hun tweeling was gekomen in hun eerste 100 dagen. Kijk zelf en geniet:

Leila & Lauren – The First 100 Days

Heb jij een soortgelijke zwangerschap gehad of ben je ook bevallen van een tweeling die enorm moest aansterken? Praat mee op onze Facebook-pagina.

Over een tijdje maken Peter en Amber hopelijk dit soort grappige filmpjes van hun tweeling.>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
100 dagen video: van premature tweeling naar gezonde zusjes
Sluiten