10 x dit denk je als je zonder kind op vakantie bent

Nadat Famme’s Anne trouwde, moest het beste nog komen: ze ging op huwelijksreis! Mét man, zónder kind. En dat was een dikke vette aanrader. Voortaan elk jaar maar trouwen?

Sinds 2,5 jaar zijn wij de ouders van een eigenwijs, temperamentvol, grappig en lief meisje. In die tijd zijn wij heus weleens samen een weekendje weggeweest, just the two of us. En dat was heul fijn, alleen te kort om écht bij te tanken. Toen mijn schoonouders aanboden om op onze peuter te passen terwijl wij op honeymoon zouden gaan, grepen wij deze kans met beide handen aan. We gingen 8 dagen naar Griekenland en het was heerlijk, fantastisch, geweldig maar ook een beetje onwennig, zo zonder mini-me. Deze 10 dingen dacht ik in die week:

[STAP stap=”1″]

Wat een rust!

Geen 3.000 keer op een dag een ferm ‘MAMA!’, geen geschreeuw, gepiep of gehuil. Alleen rust en stilte. Het geluid van de golven op het strand en tjilpende vogeltjes. Hier kan ik wel aan wennen!

[STAP stap=”2″]

Wat een vrijheid!

Ineens worden we niet geregeerd door flesjes, slaapjes en een strikt ritme (want anders een onhandelbaar kind). Potdomme, de mogelijkheden zijn plots legio! Nou ja, in theorie dan. De waarheid is dat we elke dag toch op redelijk gezette tijden eten en op tijd weer in ons mandje liggen. Want moe, nog steeds.

[STAP stap=”3″]

Ik draai me nog eens lekker om

Ik zeg maar één woord: uitslapen. Halleluja! En dat zeg ik heus niet om jullie jaloers te maken, welnee.

[STAP stap=”4″]

Doe mij nog maar een cocktail

In ons hotel was het tussen zes en zeven happy hour: alle cocktails een lousy vijf euro! En dus genoten wij nog lekker van de avondzon, met een mojito in onze hand. Normaal gesproken is het voor ons op dat tijdstip allesbehalve happy hour, maar spitsuur met een moe, hongerig en hangerig kind. Verschil moet er wezen.

[STAP stap=”5″]

Hoe zou het nu met haar gaan?

Even oma appen hoor. En al gauw komen er foto’s binnen van een uitbundig meisje op de fiets, in de tuin of met een ijsje. All is good, gelukkig maar.

[STAP stap=”6″]

We kunnen overal eten – en wanneer we willen

Gaan we met ons apie uiteten, dan let ik erop of de toko wel kindvriendelijk is. Is er een kindermenu en zijn er eetstoelen? Dat soort criteria spelen dan ineens een rol. Zonder kind stappen we binnen bij die typisch Griekse taverne – totaal buggy-onvriendelijk, er staan alleen tradionele gerechten op de kaart en het restaurant gaat pas om 8 uur open. Geen probleem!

[STAP stap=”7″]

Eindelijk zwemmen!

Ik ben geen echte waterrat, maar het is toch wel heel fijn om samen met mijn kersverse man het water in te kunnen. Normaal gesproken blijft een van ons natuurlijk achter op het strand bij ons kleintje.

[STAP stap=”8″]

Wie hoor ik daar huilen?

Het is een moederinstinct om te reageren op elk huiltje, zeker als dat huiltje klinkt als de klanken die je eigen bloedje uitstoot. Ik zit rechtop bij elk geluidje en realiseer me dan: o nee, dat is niet die van mij. *opluchting volgt direct*

[STAP stap=”9″]

Ik hoef niet continu op te letten

Een diep zwembad, agressieve wespen, scheurende scooters en auto’s: er loeren ook op vakantie genoeg gevaren voor je kleintje. Hoe heerlijk is het om daar eens géén rekening mee te hoeven houden? De opperste staat van paraatheid kan ingeruild worden voor een relaxte vakantie vibe.

[STAP stap=”10″]

Maar ik mis haar wel

En dan zie ik andere moeders met hun kindjes spelen in de branding. Ze knuffelen, lachen, er worden kleine armpjes om een zonverbrande nek geslagen. En dan weet ik: dat vliegtuig kan me niet snel genoeg richting Schiphol vertrekken.

Waar kunnen we ons aanmelden? Kinderen op zomerkamp deze vakantie? Niets daarvan, mama gaat op ‘mamakamp’!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 x dit denk je als je zonder kind op vakantie bent
Sluiten