Eva Dusch
Eva Dusch Work & Life 8 mei 2016

10x een (simpele) touch-up voor het ultieme zomergevoel in huis

Ik keek laatst de film A Bigger Splash. En ik was op slag fan. Niet alleen omdat ik twee uur lang ongegeneerd naar Matthias Schoenaerts (halfnaakt, maar dat terzijde) kon kijken, maar vooral ook vanwege het ultieme zomeravond-gevoel dankzij het Zuid-Italiaanse decor. Zo creëer je die zomerse sfeer ook in jouw huis (of tuin).

Helemaal eerlijk is het natuurlijk niet, aangezien de film zich afspeelt op het Italiaanse Pantelleria, een eiland in de Middellandse Zee. En wij staan hier op Nederlandse bodem, in een ander huis en met andere weersomstandigheden. Maar een verloren zaak is het zeker niet, want met deze stappen kom je al een heel eind en kun je zelfs het meest stugge stadspand omtoveren tot een sfeervolle zomerse oase.

[STAP stap=”1″]

Tegeltjes

Eén van mijn favorieten. Tegels, afhankelijk natuurlijk van de stijl, doen vaak denken aan die prachtige oude huizen en patio’s in Spanje, Italië of Portugal. Je hebt ze in vele kleuren en met prints, zoals deze van Mawi. Je kunt ze verwerken in de keuken, douche, wc, buiten op het terras of zoals hier op de trap.

[STAP stap=”2″]

kleuren

Kleuren hebben een grote invloed op je gemoed en dat in combinatie met de zon die buiten flink z’n best brengt je nog dichter bij dat fijne zomergevoel. Hét kleurenpalet voor een Mediterraanse zomer is véél wit, groen, turquoise, (oud)roze/perzik en aardetinten. En hadden we al wit gezegd?

[STAP stap=”3″]

Duurzame materialen

Natuurlijke materialen zoals steen en hout zijn in dit geval een gouden combi met de aarde tegels en warme kleuren en prints.

[STAP stap=”4″]

Prints

Hoe we het ook bekijken, warme en exotische prints geven al snel een vakantiegevoel. Denk aan kussens, vloerkleden, tegels, dekentjes over de bank en tafelkleden voor buiten.

[STAP stap=”5″]

Planten

De magie van de zomer zit ‘m ook vooral in veel buiten zijn en de natuur in. Haal dus buiten naar binnen. Denk aan exotische planten voor in huis of op het terras, zoals de vijgenboom of andere handige planten die het binnen goed doen.

[STAP stap=”6″]

Kaarsen

Wanneer de zon helemaal gezakt is, is er niks romantischer om de boel te verlichten met kaarsen. Vooral wanneer je buiten in de tuin zit of op je balkon. En met geurkaarsen is het dubbel kassa want daarmee kun je een zomerse geur verspreiden, zoals deze met de geur van vijg & druif.

[STAP stap=”7″]

Kleden

Bron: Re-nest
Bron: Etsy

Tegenover die koele hagelwitte muren kleuren dit soort tapijten ontzettend mooi. Je vindt een hoop prachtige exemplaren via Etsy en The Souks. En bovendien zijn ze lekker warm aan je blote voeten. Wist je trouwens dat je kleden ook aan de muur kunt hangen?

[STAP stap=”8″]

Symbolen

Bron: Tumblr

Sommige dingen doen je meteen aan de zomer denken. En dan praten we over palmbomen, bikini’s, rieten hoeden, ananassen en flamingo’s.

[STAP stap=”9″]

Geuren

Reuk is vaak één van de sterkste factoren als het gaat om (vakantie)herinneringen. En niks dat het zomergevoel meer aanwakkert dan de geur van Mediterraanse zomers. Speel daarom met wierook, geurstokjes of sprays. Echte zomerse geuren zijn sinaasappel, vijg, patchouli en vanille. Zoals deze handzeep of vijgenspray. En onderschat ook niet de geur van vers en lekker weten zoals basilicum, tijm en citrusvruchten.

[STAP stap=”10″]

Accessoires

Bron: Etsy

Alleen al een simpele poster of mooie borden of schalen aan de muur kunnen een groot verschil maken. Vind je dit laatste een nogal risicovol plan? Richt dan een open kast in met borden, schalen en bekers. En zet allemaal doorzichtige glazen flessen met verschillende oliën in de keuken. Een hoop mooie accessoires vind je bijvoorbeeld bij Sukha in Amsterdam, of Raw Materials. En niet te vergeten: lijst oude vakantiefoto’s in en hang ze op.

Wat geeft jou het ultieme zomergevoel thuis? Praat mee op Facebook!

Even geen cent te makken? 10 x vernieuw je interieur zonder een cent uit te geven>

Reageer op artikel:
10x een (simpele) touch-up voor het ultieme zomergevoel in huis
Sluiten