Sophie Nortier
Sophie Nortier Work & Life 17 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

10x De leukste muurschilderingen en behang voor de kinderkamer

De kinderkamer is altijd een leuk project. Met wat leuk behang of een mooie muurschildering kom je al een heel eind. Alleen wat gaat het worden?

10 Leuke behangetjes en muurschilderingen

Ga je verhuizen of ben je gewoon toe aan wat verandering in huis? Dan is Pinterest je beste vriend. Alleen zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Daarom zetten wij de allerleukste verzameling aan muurschilderingen en behang voor de kinderkamer op een rij. Kijkt u mee?

1. Mega lange bloemen

Weet je nog hoe je als kind uren kon fantaseren over hoe het zou zijn om als Pinkeltje door het leven te gaan? Met dit behang kan je kind het elke dag. En voor jou ook leuk, want zo lijken ze tenminste nog extra lang heel klein.

2.Sterren in de nacht

Deze is fijn en makkelijk. Verf de muur in een mooie tint nachtblauw en plak er muurstickers op in de vorm van sterretjes. Het houdt de kinderkamer rustig, maar geeft dat nét dat beetje extra voor je kleintje om bij te kunnen wegdromen.

3. Diagonale kleurvakken muurschildering

Helemaal on trend zijn de diagonale kleurvakken. En makkelijk is deze muurschildering ook. Je plakt wat schilderstape van de bovenste hoek van de kamer, naar een willekeurig punt op de plint. Kiest een mooie kleur uit en vult het vak in.

4. Dino sticker

Deze muursticker van een vriendelijke dino zal in zelfs de kinderkamers van de jongste kids niet misstaan. Het leuke is dat je zelf kunt kiezen wat voor achtergrond je de muur schildert; gewoon clean één kleur of maak je er een muurschildering van een bos van waar de dino de blaadjes uit de bomen plukt.

5. Bergen aan de horizon

Deze muurschildering is net als het diagonale vlak erg makkelijk te maken. Het kost dan wel iets meer inspanning, maar super creatief hoef je er niet voor te zijn. Maak met schilderstape een rij van bergtoppen en schilder alles eronder in een fijne kleur. Je kunt er nog een zonnetje bij schilderen en het meesterwerk is af.

6. Golven behang

Hang jij het liefst de hele zomer met de kids aan het strand? Dan kun je met deze golvenbehang de kinderkamer in een handomdraai een zomers tintje geven. Houd de rest van de kamer rustig met wat rotan en bamboe en je kind waant zich zo in een tropisch oord.

7. Palmbomen en regenbogen

Dit heerlijk rustige behang geeft de kinderkamer toch een vrolijke noot.

8. Giraffen en olifanten behang

Je hebt tegenwoordig behangstukken die de hele muur in een tropisch regenwoud veranderen. Ontzettend leuk natuurlijk, maar in de kamer van de kleinsten wil je het misschien nog wat rustig houden. Dan is dit behangetje een geweldige uitkomst natuurlijk.

9. Walvis in de zee

Wat heerlijk moet het zijn dat je als kind nu de leukst behangen muren kunt krijgen. Hadden wij vroeger maar zo’n mooie walvis op de muur waarbij je je in de diepe zee kon wanen.

10. Nacht in het bos

Deze klapper vinden wij dus echt geweldig. De nacht valt in het bos en de dieren kijken naar de maan. Het is al een heel bedtijdverhaal op zich als je alleen maar dit behang omschrijft.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10x De leukste muurschilderingen en behang voor de kinderkamer
Sluiten