Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kids 13 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

10x speelgoed waarvan je hoopt dat je kinderen dit NIET krijgen van Sinterklaas

Och goedheiligman, begrijp ons niet verkeerd, maar wat kun je soms met irritante cadeaus aankomen. Natuurlijk worden de kinderen daar ontzettend blij van, maar de ouders een stuk minder. We hebben daarom even een lijst gemaakt met cadeaus die we liever niet bij ons thuis zien verschijnen. Noteert u dit even in het grote boek?

1. NERF pistolen

Dit speelgoed is veel populairder dan het zou moeten zijn. Een vriend van mij had bijna een oogafwijking, doordat het zoontje van zijn vriendin (per ongeluk) zo’n balletje in zijn oog schoot. Van twee meter afstand. Na een ziekenhuisbezoekje en veel rust is het uiteindelijk goed gekomen, maar toch zien we het ‘speelgoed’ toch liever niet meer onder dat inpakpapier vandaan komen.

Een uur me-time zonder geluid

2. Dingen met sirenes

Wij zijn niet zo blij met degene die ooit bedacht heeft dat speelgoed met sirenes leuk is. Ja, natuurlijk leren kinderen er mee dat een sirene bij een ziekenwagen of politie-auto hoort, maar dat kunnen we ze ook wel leren als er zo’n ding in sneltreinvaart langs het huis scheurt. We hebben veel liever brandweerwagens zónder sirene om mee te spelen.

3. Een drumstel of ander lawaaierig muziekinstrument

Willen de kinderen graag drummen? Prima, maar dan gaan ze naar de muziekschool. Papa en mama hoeven niet om 4 uur ‘s nachts ineens klaarwakker te schrikken, omdat de kinderen zo veel zin hadden om een rockband te beginnen. Hetzelfde geldt voor trompetten, fluiten, gitaren en alles waar geluid uit komt.

LEES OOK: Zo overleef je de speelgoedwinkel met een peuter in 30 ‘simpele’ stappen

4. Knutselspul dat troep maakt

Knutselspullen? Ja! Leuk! Daar worden kinderen alleen maar creatief van. Daarnaast kunnen ze zichzelf er ook een tijd mee vermaken, en dat is altijd fijn. Maar wanneer ze klaar zijn met knutselen en jij een hele berg troep kan gaan opruimen, wordt het ineens een ander verhaal. Twee woorden en je weet wat we bedoelen: Super Sand.

5. Lalaloopsy (of andere enge poppen)

Na een lang staargevecht met een Lalaloopsy-pop weet je het zeker: dit is de vrouwelijke vorm van Chuckie. ‘s Nachts leeft deze pop. Die semi-schattige oogjes zijn veel minder onschuldig dan ze lijken. En dat geldt overigens voor veel poppen. En je weet het zeker; ze volgen je, overal.

6. Iets dat kleine onderdelen heeft die altijd kwijt raken…

Deze voorzorgsmaatregel zorgt er voor dat je níet urenlang aan het zoeken bent naar dat ene moertje dat nog nodig is om die robot aan de praat te krijgen.

… of waar je op gaat staan

Idem dito. Kleine onderdelen zijn gewoon in alle opzichten onpraktische krengen.

7. Überhaupt iets met batterijen

Speelgoed met batterijen staat gelijk aan lawaai, muziek, deuntjes, herrie en lichtjes. En staat gelijk aan batterijen moeten kopen non-stop in allerlei maten die ze niet hebben bij de super. Speelgoed zónder batterijen is ook echt heel leuk!

Dank u, Sinterklaasje.

Zie je, eigenlijk hebben kinderen helemaal geen duur speelgoed nodig. 14 x bewijs: kinderen hebben helemaal geen speelgoed nodig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10x speelgoed waarvan je hoopt dat je kinderen dit NIET krijgen van Sinterklaas
Sluiten