Thea Tijssen
Thea Tijssen Mind 20 jan 2017
Leestijd: 4 minuten

10x waarom het absoluut geweldig is om een winterbaby te krijgen

Behalve dat je je pasgeboren baby altijd bij je hebt om te knuffelen (fijn, zo’n persoonlijke verwarming), zijn er nog veel meer voordelen te bedenken aan het (hoog)zwanger zijn en/of bevallen in de winter. Mijn tweede was een winterbaby, dus ik praat uit ervaring.

Tijdens mijn zwangerschap – en tijdens de knuffelige maanden met mijn mini daarna – was ik heel blij met mijn winterbaby. Moeders van zomerbaby’s zijn waarschijnlijk ook heel blij met hun zomerse zwangerschapsjurkjes en hun zonovergoten kraamfeest in de tuin, maar een winterbaby krijgen is dus ook te gek en wel hierom:

1. Het beste excuus om binnen te blijven

De koude temperaturen van de winter en het griepseizoen zijn de beste redenen die ik kan bedenken om lekker binnen te blijven met de baby. Want die mini ga je natuurlijk niet blootstellen aan de kou. Dus kruip je lekker op de bank, lig je onder een flanellen deken wanneer je baby slaapt en komen jij én je baby het huis niet meer uit tot het lente wordt. Vergeet niet te investeren in een huispak of pyjama, want daar mag je de hele dag in rondlopen. Niemand die daar in de kraamtijd raar van opkijkt.

2. No sweat

Dat ontzettend onaantrekkelijke gezweet van je rug tot aan je enkels waar zwangere vrouwen last van hebben tijdens de zomer? Juist, dat ken jij niet. En heb je weleens borstvoeding gegeven hartje zomer? Blij toe, dan hoef je je ook geen vieze, zwetende voedende koe te voelen. Wat je soms wel doet in die verzengende hitte. En nu niet gaan zeggen dat jij (moeder van een zomerbaby) je nooit zo hebt gevoeld hè?


LEES OOK: 11x totaal onrealistische stockfoto’s van moeders die borstvoeding geven

3. Geen opgezwollen voeten

Je bent stiekem heel blij dat je de laatste maanden van je zwangerschap nooit met opgezwollen voeten rond hebt hoeven lopen. Dat laat je graag aan de (hoog)zomer-zwangeren over. Die kunnen dan ook gewoon slippers dragen, dat wordt in de winter toch wat lastiger!

4. Je wordt de snelste luier-verschoner ooit

Je zou zo bij Max Verstappen in de pit kunnen staan met de snelheid waarop jij een luier verwisselt. Stel je voor dat je baby het koud krijgt!

5. Je hebt het perfecte excuus om niemand je baby te laten vasthouden

Als je een pasgeboren baby hebt – vooral een superschattige – lijkt het alsof je geen familie- of vriendenbezoek kunt hebben zónder dat je baby van hand tot hand gaat. Maar soms wil je je baby gewoon niet afgeven. En tijdens de winter heb je het beste excuus hiervoor in handen: het is het griepseizoen mensen! Je moet toch eerst flink je handen ontsmetten (en nies-vrij zijn) voordat je mijn baby in handen krijgt. Niemand kan in discussie gaan met een moeder die zich zorgen maakt om haar baby’s gezondheid.

LEES OOK: De gouden regel tijdens het griepseizoen

6. Je hoeft voorlopig nog lang niet in bikini

Als je je baby in december krijgt, betekent dat dat het nog een eeuwigheid duurt voordat je jezelf weer in een bikini of badpak moet vertonen. Dus geniet van het prille moederschap; er is nog genoeg tijd om je druk te maken over hoe je weer een strandlijf krijgt. En die tijd is niet nu.

7. Knuffelen met je baby

Afgezien van het feit dat je je eigen baby hebt om onbeperkt mee te knuffelen (fijn, zo’n persoonlijke verwarming), zijn er nog genoeg andere manieren om je baby in je armen te hebben tijdens koude wintermaanden. Je kunt ‘m lekker bij je dragen in een draagdoek of op je borst in slaap laten vallen. Knuffelen met je baby is natuurlijk altijd fijn, maar gebeurt in de winter vast meer dan hartje zomer.

8. Niemand heeft hoge verwachtingen van je

Als je een winterbaby hebt, dan had je tijdens de feestdagen een pasgeboren baby of was je enorm zwanger. Ideaal, want niemand verwacht dat je dan gaat koken, afwassen, cadeautjes shoppen of de boel enorm gaat lopen versieren. Je mag dus achterover leunen en relaxen (zoveel als je kunt met een dikke buik of kleine baby).

9. Losgaan qua eten en drinken

Als je je kind vlak voor de feestdagen krijgt, dan betekent dat dat je je daarna (tijdens de feestdagen) helemaal te buiten kunt gaan aan allerlei lekkere dingen die je daarvoor tijdelijk niet mocht. Zoals zachte kazen, (rode) wijn, lekkere medium gebakken biefstuk en natuurlijk bubbels tijdens oud en nieuw. Sowieso heb je, nu je baby eruit is, extra ruimte voor het eten tijdens het kerstdiner. Pluspunt: je draagt waarschijnlijk nog je (meerekkende) positiekleding.

10. Die winteroutfits, om te smelten

Die kleine schattige baby is normaal al om op te vreten, maar ziet er in een winterse outfit helemaal schattig uit.

Weet jij nog meer voordelen van een winterbaby? Of vind jij het eerder een nadeel, zo’n winterbaby? Deel hier wat je erover kwijt wil.

Ben jij momenteel zwanger? Lees dan hier wat leuke feitjes die zelfs veel moeders niet eens weten.

FOTO’S: etsy.com, tumblr.com, flickr.com, giphy.com, babynameslog.com.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

OPENINGSBEELD: tumblr.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10x waarom het absoluut geweldig is om een winterbaby te krijgen
Sluiten