Redactie
Redactie Relatie 17 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

10 redenen waarom we zo dol zijn op onze moeder

Natuurlijk zeggen we vaak genoeg tegen onze moeder dat we gek op haar zijn, maar vertellen we haar ook waaróm we zo blij met haar zijn?

We hadden spontaan zin om eens op te sommen waarom we zo dol zijn op onze moeder. Love you, mam!

Waarom we niet zonder onze moeder kunnen

1. Zeer voor de hand liggend, maar gelijk ook zó waar: je moeder kent je door en door en natuurlijk ook het langst van iedereen om je heen. Ze houdt simpelweg onvoorwaardelijk van je.

2. Dus als je een keer een rothumeur hebt, nukkig reageert, of helemaal niet antwoordt: je mama begrijpt je zonder dat je hoeft uit te leggen waaróm je een rothumeur hebt.

3. Als je juist urenlang wil praten over de eerste stapjes van je kind, hoe ze haar eerste fruithapje vond, de eerste schooldag (inclusief jouw tranendal), je moeder luistert. En luistert. En inderdaad, drie uur later luistert ze nog steeds.

4. Oppassen, ze doet het graag. Overdag, in het weekend, ‘s avonds en zelfs vaste oppasdagen doet je moeder met liefde, zodat jij en je partner met een gerust hart kunnen werken, of kunnen genieten van een welverdiend avondje uit.

5. Sterker nog, nadat je mama heeft opgepast, is je huis ‘spic-en-span’. ‘Ach, ik had toch tijd over, dus ik dacht, ik stofzuig even’. ‘Ik zag trouwens ook dat je een aardige stapel strijkgoed had, dus dat heb ik ook gelijk maar gedaan.’ Vooral dat laatste, want oh my, wat vinden wij strijken toch een saai klusje …

6. Als je er even helemaal doorheen zit. Werk is hectisch, gedoe met je partner en je kids besloten om juist vandaag fijn veel te ruziën met elkaar. Een belletje naar je moeder en ze is onderweg om even de boel op orde te brengen en jou wat ademruimte geven.

7. Sowieso is je moeder de ideale klaagmuur, zonder je gelijk te veroordelen als je een keertje niet in de categorie ‘perfecte vrouw’ of perfecte moeder’ past.Je hoeft simpelweg niet bang te zijn dat ze je veroordeelt om de keuzes die je maakt of dat ze het tegen je zal gebruiken.

8. De reden dat je ijskast (en je vriezer) tot de nok to gevuld is? Juist. Thanks to mommy. Het feit dat al je kamerplanten nog leven? Thanks to mommy. Het feit dat je überhaupt planten in huis hebt? Thanks to mommy.

9. Je moeder helpt je om dingen van vroeger te herinneren, zelfs als jij ze überhaupt niet meer herinnert. Helemaal leuk in connectie met jouw eigen kinderen. ‘jij was vroeger ook zo dol op vlechtjes’ of ‘het verbaast me niets dat je zoontje zo dol is op honden, jij rende vroeger ook achter elke hond aan’.

10. Niet alleen is ze een geweldige moeder, ze is tevens de ideale schoonmoeder (heeft je partner even mazzel). Maar bovenal is ze een briljante oma voor jouw kinderen.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme