Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 30 april 2015

11 dingen waarbij je de hoop nóóit moet opgeven

Je hebt al je hele leven een patisserie willen beginnen. Je vindt bakken fantastisch en het is je passie, maar je bent geen pro en laat regelmatig een taart aanbranden. Moet je de droom opgeven of doorgaan?

Geef bij de volgende elf zaken de hoop nóóit op. Hard werken loont altijd en je kunt uiteindelijk bijna alles leren.

1. Je favoriete hobby – waarvan je ooit je droombaan wil maken

Doorgaan met bakken dus. Je weet nooit wat er gaat gebeuren in je leven. En het is een cliché, maar oefening baart kunst. Aanleg of talent is mooi meegenomen, maar je kunt bijna álles leren.

2. Iets nieuws leren

‘Ach, ik ben al te oud, waarom zou ik op mijn dertigste nog…’ Ophouden hoor! Je bent nóóit te oud om iets te leren, wat heb je te verliezen?

3. Stoppen met roken

Het gaat je heus wel lukken, wij hebben er vertrouwen in.

4. Een sport vinden die bij je past

Want het kan zó leuk zijn! Stel je voor dat je iets vindt wat je én superleuk vindt en goed voor je is. Beter kan niet, toch?

5. Zoektocht naar het perfecte kledingstuk of accessoire

Je hebt die ene jas in je hoofd, die je waarschijnlijk ooit in het dagelijks leven zag. Een hele ingewikkelde zoektocht dus. Maar, aan het gevoel dat je hebt als je na lang zoeken iets hebt gevonden waar je écht blij mee bent, kan niets tippen.

6. Een recept van je favoriete gerecht perfectioneren

Waarom zou je genoegen nemen met ‘net niet’? Ik hou ontzettend veel van scrambled eggs. Iedere keer als ik ze maak probeer ik een ander recept of pas ik het recept iets aan, want ze smaken toch nog niet zoals die ene keer op vakantie.

7. Door je kind proberen door te dringen in de puberteit

Het is zo’n lastige tijd en je tiener is ongetwijfeld hopeloos op zoek naar zichzelf. Daarbij hebben ze je echt wel nodig, dat weten ze alleen zelf nog niet.

8. Je droombaan

Het is nooit te laat voor dromen en daar mag je soms best een risico voor nemen. Voorkom dat je straks oud en grijs bent en zegt: ‘had ik maar…’

9. Geloven dat alles goed komt

Misschien moet je heel wat doorstaan en lijkt het alsof je altijd pech hebt. Maar, na regen komt zonneschijn. Soms is het moeilijk om dat te geloven, maar echt: het komt goed. Ook al loopt het misschien anders dan gepland.

10. Liefde

Een gebroken hart kan ongelooflijk pijn doen en je moet er niet aan denken het nog een keer mee te maken. Het is daarom makkelijker om je maar helemaal niet meer open te stellen. Maar, liefde kan je zoveel moois brengen en je leven compleet veranderen. En wat zou het zonde zijn om je soulmate langs te laten lopen, puur omdat jij niet meer gekwetst wil worden.

11. Jezelf

Potverdorie, wat kan het leven slecht voelen. Soms kun je iets zó verpesten dat je er helemaal klaar mee bent en geen zin hebt om na het vallen weer op te staan. Toch kun je van iedere fout iets leren, als je jezelf dat laat. Blijf in jezelf geloven, uiteindelijk kom je er wel.

Ben jij in staat om iets in je leven op te geven? Met een heldere geest krijg jij wordt alles een stuk makkelijker.

Reageer op artikel:
11 dingen waarbij je de hoop nóóit moet opgeven
Sluiten