Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 20 jun 2016

11 geniale hacks voor de meest irritante haarproblemen deze zomer

Een ultieme zomerdag vraagt niet alleen om een secure insmeersessie. Bezoekjes aan het strand of het zwembad en de vochtige lucht kunnen ook voor de nodige haarproblemen veroorzaken. Gelukkig is het allemaal binnen een handomdraai te fixen met deze simpele hacks.

Een hele bulk aan haarproducten binnen halen hoeft helemaal niet, want zo simpel kan het al zijn.

[STAP stap=”1″]

Na een wasbeurt geen tijd hebben om het te drogen

Gelukkig is de zomer het seizoen waarin je haar lekker snel droogt in de zon en buitenlucht. Maar mocht je dit niet willen, knoop het dan in een (dubbele) knot.

Bron: Modette

[STAP stap=”2″]

Als je golvende strandlokken wil zonder pluizend haar

Dit gaat volgens de eeuwenoude methode van het vlechten. En hoe losser de vlecht, hoe groter de golven. Trouwens ook een goede manier om overdag wanneer het heel warm is, je haren uit je gezicht en nek te houden. Gooi het ‘s avonds los en je hebt golvende lokken als nooit tevoren. Even een anti-fuzz spray en je bent klaar voor het avondprogramma. Je kunt ook je haar in twee of vier delen verdelen, de lokken twisten en deze een tijdje vastzetten met schuifspeldjes.

[STAP stap=”3″]

Voorkom beschadiging door chloor of het zoute zeewater

Voor je lokken geldt precies hetzelfde als voor je bikini. Wil je zo min mogelijk schade, maak je haar dan eerst nat met gewoon water. Hierdoor absorbeert het zich al helemaal vol, waardoor het niet het ‘schadelijke’ water opneemt. Een andere optie is leave-in conditioner in te doen voordat je een duik neemt. Up to you.

[STAP stap=”4″]

Als je natuurlijke highlights wil

Voor sommigen zijn die oplichtende lokken een crime, voor anderen is het een wens die in vervulling gaat. Want natuurlijker kun je het niet krijgen. Knoop je haar omhoog in een staart of knot, zodat het haar rondom je gezicht volop in de zon komt (en het zorgt voor een open en frisse blik). Dit werkt echter het best voor blondines en semi-brunettes.

[STAP stap=”5″]

Je pony wordt snel vet van al het zweet en de zonnebrandcrème op je voorhoofd

Vlechten, vlechten, vlechten is het antwoord. Wanneer je het opzij zet met schuifspeldjes oogt het al snel heel kinderlijk en vaak vallen de haartjes er weer buiten.

[STAP stap=”6″]

Wanneer het je iets te heet en plakkerig wordt in je nek

Zweet, op zonnebrandcrème, op zweet, op zonnebrandcrème, op… Je begrijpt ‘m! Het beste is om je haar gewoon op te steken in een staart, vlecht of knot, zoals deze lazy sunday knot.

[STAP stap=”7″]

Wanneer je blonde haar groen wordt door het chloorwater

Was je haar na het zwemmen met een stevig goedje van water en baking soda en wrijf dit over je haar. Spoel het goed uit en was het daarna nog een keer goed met clearifying shampoo.

[STAP stap=”8″]

Je hebt pluizig haar

Droog je haar met een t-shirt in plaats van een handdoek. Handdoeken trekken namelijk te veel vocht uit je haar, waardoor het zo fuzzy wordt. Plus, de stof van je shirt is minder beschadigend.

[STAP stap=”9″]

Wanneer je je haar wil beschermen tegen de zon

Zet een petje of hoed op, of knoop een doek om je hoofd. Staat in de meeste gevallen nog leuk ook en is ook een oplossing tegen punt 11!

[STAP stap=”10″]

Als je haar heel droog wordt van de zon en het water

Want dat gaat sowieso gebeuren. Smeer daarom vóór elk zwem-of strandbezoek je haar vanaf halverwege het midden (dus niet óp je hoofd) in met conditioner. Je kunt je haar daarnaast altijd nog extra verzorgen met een haarmasker. Wil je écht geen risico lopen of je haar even een break geven, dan kun je het beste een hoofddeksel dragen of niet kopje onder in het water.

[STAP stap=”11″]

Als je hoofdhuid is verbrand

Je hoofd insmeren met pure zonnebrandcrème is alles behalve een goed idee. Doe het daarom in een sprayflesje (of tuinspray) en doe er wat water bij om het te verdunnen. Spray vervolgens wat van deze mix op je hoofd om het eerlijk te verdelen en masseer het lichtjes in. Wat je ook kunt proberen is een SPF in poedervorm.

Heb jij nog goede tips? Laat het ons weten op Facebook!

Lees ook: 5 redenen om met de kids naar het strand te gaan>

Reageer op artikel:
11 geniale hacks voor de meest irritante haarproblemen deze zomer
Sluiten