Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Persoonlijk 23 aug 2015
Leestijd: 4 minuten

11 gesprekken die iedere vrouw op dit moment met haar partner voert

Nope, sorry… Jullie discussies zijn niet heel uniek. Maar het goede nieuws is dat je niet de enige bent die rond mei kibbelt over de vakantie, ieder weekend over wat jullie ook alweer gingen doen en eens in de zoveel tijd de neuzen rond het topic seks dezelfde kant op zetten.

Mocht je je afvragen waarom het soms voelt alsof je beste vriendin je gedachten kan lezen, het komt niet doordat ze helderziend is. Ze heeft waarschijnlijk kort daarvoor hetzelfde gesprek met haar partner gevoerd.

1. De weekendplannen

Het maakt niet uit hoe vaak je het afgelopen week al hebt gehad over die familiebarbecue, het verjaardagsfeestje, logeerpartijtjes en dat tripje naar de Ikea… Hij vraagt je steevast honderd keer wat jullie dat weekend gaan doen. Je hebt geprobeerd het hem te e-mailen, hebt al een ‘familieagenda’ in huis geïntroduceerd of misschien wel jullie Google-agenda’s gesynct. Hoe dan ook, op vrijdagavond kijkt hij je aan met puppy-ogen en vraagt: ‘Zo, wat gaan we dit weekend allemaal doen?’

2. De seks dialogen

Hij wil meer seks en denkt dat jij dat niet wilt. Jij wil ook meer seks, maar overdag hangen er kinderen aan je arm te trekken, roept het huishouden en ‘s avonds ben je kapot. Meestal gaat dit gesprek over in een discussie over wie wat in huis doet. Want kan hij niet wat meer doen? Uiteindelijk zijn jullie chagrijnig en heeft niemand meer zin in seks.

3. Money talk

Het maakt niet uit hoe netjes jullie je aan het budget houden, vroeg of laat raakt jij of je partner in paniek over jullie bestedingspatroon. Meestal wil mijn vriend over geld praten wanneer we zojuist een vakantie hebben geboekt.

4. Zien we de kinderen wel genoeg-gesprek

De ene ouder is bang dat de ander niet genoeg tijd doorbrengt met de kinderen. Een van de oplossingen? Minder kibbelen en elkaar dingen verwijten en die tijd met de kinderen doorbrengen.

5. De schoonouder speculaties

Zijn moeder zei dat je wel wat minder chaotisch mag zijn en jouw vader vroeg waarom je partner een motor heeft gekocht, want dat is toch zonde van het geld. Het ideale gesprek als jullie samen over jullie ouders kunnen roddelen. Zorgt het juist voor irritaties (‘joh, ze bedoelt het goed HOOR!’)? Dan begin überhaupt niet aan deze gesprekken.

6. Het vind je mij nog leuk/knap/sexy-gebrabbel

Ja, het is vragen naar de bekende weg, maar soms ben je nou eenmaal onzeker. En dus vraag je talloze keren of die rok je ‘écht. niet. dik. maakt? Weet je het zéker?’ Uiteindelijk antwoord je partner met ‘Ja! Dat heb ik nu al drie keer gezegd. Als je er niet uitziet, zeg ik het wel!’

7. Het ‘Weet je wie er uit elkaar zijn?’-gesprek

Roddelen kunnen jullie stiekem als de beste.

8. Je snurkt/je jat de dekens

Dit gesprek vind doorgaans zo rond drie uur ‘s nachts plaats. Nadat je al een paar nachten wakker hebt gelegen. Niet ons beste tijdstip. Je staat niet voor jezelf in, als hij het zoveelste bos omzaagt.

9 ‘He gatver, moest je nou weer een scheet laten?’

Als je maar lang genoeg samen bent, dan weet je welke van je partner af komen en welke van je kinderen. Je weet dat je geen antwoordt gaat krijgen, hooguit een veelbetekenende blik, maar toch vraag je het.

10. Het telefoon-gesprek

Je spreekt allebei af dat jullie thuis minder jullie telefoon zullen gebruiken. En dat gaat ook goed. Totdat één van jullie twee chagrijnig is en de ander niet snel genoeg op een vraag reageert omdat hij/zij op zijn telefoon kijkt. Voilà, bonje. De conclusie: nee, jullie gaan écht jullie telefoon wegleggen zodra jullie thuis zijn. Nee, maar nu écht.

11. ‘He! Kun je me even helpen?’

Of je stelt zelf deze vraag en bent geïrriteerd dat je partner niet even meehelpt om je kinderen aangekleed de deur uit te krijgen of een pannenlap aangeeft. Wij snappen: het klinkt altijd beter dan zeggen ‘ik heb je f****** hulp nodig’, maar het gevoel is hetzelfde. Stelt je partner de vraag? Dan reageer je al snel met ‘pff, dat kun je toch ook wel even zélf doen?’ Tadaa, discussie om niks is weer geboren.

De moraal van het verhaal: maak je niet al te druk over dit soort discussies… Je bent niet de enige. Welk gesprek voer jij vaak met je partner? Reageer op onze Facebook >

Hilarisch! Omgekeerde psychologie: zo win je een discussie met je kind! >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
11 gesprekken die iedere vrouw op dit moment met haar partner voert
Sluiten