Iris Kodde
Iris Kodde Mind 2 jan 2016

11 levenslessen die krachtige vrouwen aan hun dochter doorgeven

Krachtige vrouwen zijn vrouwen die geleerd hebben dat je nimmer te nooit jezelf uit het oog moet verliezen. Vrouwen die carrière gemaakt hebben en een gezin weten te runnen. Vrouwen die er alleen voor zijn komen te staan of vrouwen die gewoon geloven in zichzelf en niet toegeven aan sociale druk. Deze vrouwen leren hun dochters bijzondere levenslessen.

Om onze dochters te behoeden voor sociale druk, voor het te veel leunen op wat anderen van ze vinden, zijn er een aantal dingen die ze gewoonweg moet weten. Dít is dé manier hoe we over onszelf moeten denken, en niet anders.

[STAP stap=”1″]

Het is oké om van jezelf te houden

En het is ook oké om je mindere kanten te accepteren. Juist als je dit accepteert, vind je zeker een weg om hiermee om te gaan en wellicht deze mindere kanten om te zetten in iets positiefs!

[STAP stap=”2″]

Verontschuldig je niet voor je successen

Wees gewoonweg trots op wat je bereikt en durf dat ook uit te dragen. Carrière gemaakt. Mannen hebben geen enkele moeite om dat uit te venten. Dat mogen vrouwen veel meer doen. Het zegt namelijk niks over de ander en is geen pochen.

[STAP stap=”3″]

Jezelf vergelijken met andere vrouwen brengt je nergens

En zo is het maar net. Vergelijken is de oorzaak van de druk die je tegenwoordig voelt. Maar jij bent jij. Iedereen is uniek, vergelijken dient geen enkel nut.

[STAP stap=”4″]

Jezelf waarderen betekent niet dat je andere minder waardeert

Als je over jezelf zegt dat je blij bent dat je bijvoorbeeld een rustig persoon bent, betekent dit niet dat je andere drukke personen niet waardeert. Onthoud dit goed. Doordat je iets zelf niet bent, kan je je ook juist aangetrokken voelen tot anderen die dit wel zijn.

[STAP stap=”5″]

Als je je goede vrienden op één hand kan tellen, ben je een geluksvogel

Want het is belangrijker dat je een paar goede vrienden hebt, dan heel veel ‘gewone’ vrienden. Je zult een hoop mee gaan maken in je leven waar je goede vrienden écht niet bij kunnen ontbreken! Wie heeft er 800 Facebook vrienden nodig? Niemand dus.

[STAP stap=”6″]

Je hebt niet perse een relatie nodig om gelukkig te zijn

Een relatie kan je natuurlijk wel gelukkig maken, maar dit betekent niet dat je zonder relatie ongelukkig bent. Je vrienden, familie en misschien je kinderen maken je ook al heel erg gelukkig. En last but not least, kijk eens in de spiegel…

[STAP stap=”7″]

Je hebt geen toestemming nodig om te doen wat je wil, wanneer je het wil

Laat je niet leiden door wat anderen zeggen. Als iedereen zegt dat je een baan niet moet nemen, betekent dit niet meteen dat je het ook daadwerkelijk zo moet doen. Natuurlijk is het handig om open te staan voor advies, maar je bent de baas over jezelf. Het is jouw leven, dus jouw beslissing.

[STAP stap=”8″]

Je kunt op je eigen benen staan

Nee, je hebt echt niet iemand anders (lees een man) nodig om je leven op de rit te hebben. Je dopt je eigen boontjes, letterlijk en figuurlijk.

[STAP stap=”9″]

Je laat niet over je heenlopen als je iemand vergeeft

Sommige mensen zijn het gewoonweg waard. Daarbij, als je iemand geen tweede kans geeft, kan diegene nooit laten zien dat hij ervan heeft geleerd, toch? Daarentegen, sommigen zijn het niet waard. En dat mag ook.

[STAP stap=”10″]

Superhelden huilen ook

Huilen is kwetsbaar en kan je daardoor ook meteen onzeker laten voelen. No worries. Superhelden huilen ook. En daarbij is het gewoon heel lekker om af en toe eens even een potje te janken.

[STAP stap=”11″]

Maar boven alles: girls just wanna have fun

Je bent nooit te oud om uit je pan te gaan op een kerstfeest of oud en nieuw feest. Wat anderen ervan denken? Who cares?

Welke levensles geef jij mee aan je dochter? Reageer op onze Facebook!

Lees ook: 21 dingen waar ik mijn dochter voor wil beschermen >

Reageer op artikel:
11 levenslessen die krachtige vrouwen aan hun dochter doorgeven
Sluiten