Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 8 jan 2016
Leestijd: 5 minuten

11 mensen op social media die je haat, maar stiekem toch stalkt

Zou social media een sport zijn, dan zijn we bijna allemaal sterspelers. Professionals. De Messi’s op het blauw gekleurde veld van Facebook. Maar er lopen ook genoeg spelers rond die beter plaats kunnen nemen op de reservebank. Of die we het liefst zo snel mogelijk een rode kaart toebedelen. Alhoewel…

Begrijp ons niet verkeerd: alles is toegestaan op Facebook. Maar sommigen hebben de regels duidelijk niet begrepen, waardoor we elke dag weer vol afgrijzen of irritatie hun update bekijken. Maar social media is ook bij uitstek de arena van het leedvermaak, en dat is soms smullen. Hierbij 11 type mensen op social media die je haat, maar toch stalkt.

De emotioneel instabiele persoon

Vorige week schreeuwde ze het nog van de digitale daken, over haar nieuwe liefde. We werden doodgegooid met haar nieuwe geluk. Twee weken later is het alweer over en uit en worden we doodgegooid met semi-spirituele quotes als ‘Never regret anything that once made you smile‘. GTST is er niks bij. Maar dit middelbare school gedrag, horen wij daar niet heel hard om te lachen als volwassene? Én toch blijven volgen hè, want de reacties erop zijn kostelijk.

Zij die (blijkbaar) de hele dag in bikini loopt (met haar gekochte voorgevel)

Prachtig hoor. En ze hebben het nog best natuurlijk gedaan, geinig joh. Wij zijn ook blij dat jij er blij mee bent, maar dit betekent niet dat wij de hele dag door jou Baywatch-foto’s willen scrollen. Hoewel, leuke bikini heb je aan! Waar heb je die gekocht?

Sporty spice

Was de sportschool eerst nog dé plek waar we vooral niemand tegen wilden komen (die rode boei! Zweet-alert!), inmiddels staan we allemaal uitgebreid te poseren op de yogamat, in de boksring of op de crosstrainer. Vooral die ene meid, die elke dag een update geeft van haar sportroutine en inmiddels de troepen aanvoert op #sportygirl. We voelen ons inderdaad véél beter en vooral véél minder schuldig nu we naar jouw stroom aan sportschool-selfies lopen te staren (terwijl we onszelf in onze vetrollen knijpen). En toch blijven volgen hè, want we willen dan wel weer weten hoe ze dan zo goed in shape blijft.

Die kerel die alleen met meisjes poseert

Elke keer wanneer er weer zo’n foto voorbij komt van hem, krab jij jezelf achter de oren. Híj met al die (ongemakkelijke) vrouwen om hem heen. En dat keer op keer. Hoe dan? Dat kan zelfs de psychologie van de koude grond nog verklaren: hij voelt zich ontzettend onzeker en probeert dit hevig te compenseren. Maar erg overtuigend is het niet. Af en toe poseren met één knappe vrouw is vele malen sexier dan elke avond met een hele roedel. Hoewel, hij heeft tenminste nog een leven, dus blijf ik hem maar volgen.

Je ex-fling

Jullie zijn gezamenlijk uit elkaar gegaan, wat al pijnlijk genoeg was. Of hij heeft je eigenlijk gewoon laten zitten, wat nog pijnlijker was. Hoe dan ook: jullie zijn niet meer. Maar waarom like je dan nog steeds mijn foto’s, lul-de-behanger? En een nog betere vraag: waarom kijk ik een jaar later nog stééds op jouw Facebookpagina om me daarna op te vreten over die ‘onbekende’ dame (met haar perfecte uiterlijk) die op ál jouw posts reageert. Bij nader inzien had deze beter op nummer één kunnen staan…

Queen of selfies

Het maakt mij echt niet uit of je haar nu kort of lang is. Of je in de kroeg zit of thuis. En vooral niet waarom je zo verschrikkelijk trots bent op je vriendinnen. Waarom post je dan toch steeds die knappe selfies, met je gebeeldhouwde gezicht? Ik ben heus niet tegen selfies, echt, maar wel wanneer jouw héle profiel een grote selfie-optocht is en ik altijd en alleen de linkerkant van je gezicht te zien krijg. Dan zal ik je eens wat nieuws vertellen: je ziet er altijd hetzelfde uit.

Welk type Instagrammer ben jij eigenlijk?

Die meid die altijd met eten poseert maar flinterdun is

Wie neem jij nu in de maling? Dus jij beweert serieus dat je elke dag zo’n cupcake naar binnen slokt (wij namelijk wel), om er vervolgens wel bij te vermelden dat je er nog steeds uitziet als Doutzen Kroes. Laat ons niet lachen. Nee, integendeel. Wij gaan even heel hard huilen en jouw foto opsturen naar dit vermakelijke Instagram-account.

Mensen die eten fotograferen, maar het er écht niet smakelijk uit laten zien (doei eetlust)

Het komt hier op neer: foto’s van eten maken is een van de moeilijkste dingen die er is. Correctie: smakelijke foto’s maken van smakelijk eten is het moeilijkste ding dat er is. Laten we dit dus asjeblieft overlaten aan de professionals.

Die meid die chronisch verbaast is (nééé joh, dat meen je niet?!)

De duckface is passé. Maar de vervanger heeft zich alweer ruimschoots laten zien. En dat ziet er als volgt uit: opgetrokken wenkbrauwen, grote ogen en opengevallen getuite lipjes. En als het kan, ook nog een hand voor de mond. Waar kan jij je in godesnaam zo over verbazen tijdens het maken van een selfie? But seriously? Wij weten het heel goed: want gut meid, opeens lijk je veel minder moe. En wat komen je jukbeenderen opeens goed uit de verf. Ik wist niet eens dat je ze had…

Diegene die alleen maar #throwbackthursday posts plaatst

Zullen we je een geheim verklappen? Deze foto’s zijn eigenlijk alleen leuk voor jezelf of je familie. Hoe jij er twintig jaar geleden uitzag is best schattig hoor, maar we leven in het nu. En ook niemand geeft er iets om dat jij een half jaar geleden met je kont op Bali zat, bij die perfecte zonsondergang en met die perfecte vent van je.

Je (schoon)moeder die óveral op reageert

Ken je dat? Je kunt geen zucht of scheet laten of je hebt al een like aan je broek hangen. En je kunt de klok erop gelijk zetten dat er binnen vijf minuten een heel verhaal onder je post komt te staan over hoe trots ze op je is. Of er komen minstens drie duimpjes onder te staan. Heel schattig en goed bedoeld hoor, maar doe maar even niet.

Welke online types kun jij écht niet uitstaan? Laat het ons weten op Facebook!

Zien: deze vrouw maakt zeer indrukwekkende selfies>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
11 mensen op social media die je haat, maar stiekem toch stalkt
Sluiten