Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 24 nov 2017

11 gedachten die je peuter heeft tussen middernacht en 05u ‘s ochtends

Terwijl jij hoopt aan de binnenkant van je ogen een REM-feestje te houden en in diepe slaap verkeert, heeft jouw professionele peuter met wilde plannen andere gedachten over hoe je de nacht kunt beleven. Nee, als peuter pak je die vijf uurtjes om te ontdekken, te overdenken, te mijmeren en vooral te doen. Dat papa en mama daar last van hebben… hé, zij hebben je op de wereld gezet toch?

Dit zijn 11 gedachten die je peuter heeft tussen 00.00 en 05.00:

1.

‘Het is allemaal leuk en aardig met dat alleen slapen, maar hoezo ben ik de enige in dit huis die in zijn uppie moet slapen. Eerst me lekker maken met een half jaar lang op de kamer tukken en dan een beetje mij in de steek laten. Genoeg ervan. Ik claim mijn plek terug. Precies tussen die twee ouders van mij in.’

2.

‘Hmm, ik voel de hongerklop opkomen. Altijd ook maar die worteltjes bij het avondeten. Ik lust wel iets. Iets zoets, een koekje of wacht; hadden we niet die lekkere rode babybell kaasjes in de koelkast. Tijd om op onderzoek uit te gaan.’

3.

‘Waar is Olifantje. Net had ik ‘m nog. Wacht even, nog een keer tellen. Muis, lapje, leeuw, bunny, bunny 2, popje, popje 2, popje 3, Pikachy, Snivy, Ashowatt. Nee, geen Olifantje. Wacht, ik ken iemand hier in huis die altijd weer mijn knuffels weet te vinden. Er zit maar één ding op…’

4.

‘Hoe zat het ook alweer? Muziek is goed voor je opvoeding. Ook papa en mama hebben een instrument bespeeld toen ze nog heel klein waren. Dat zeggen ze elke keer weer. Nou, ik heb meestal gewoon geen zin om met de blokfluit of trommel in de weer te zijn. Maar de gitaar daarentegen. Ik voel me best wel een beetje Jack Johnson op dit moment en voor je het weet is er de Voice Peuter en zoeken ze talent, dan moeten mijn skills wel op orde zijn. Kom ik ga wat pingelen.’

5.

‘Altijd al reuze benieuwd geweest hoeveel plas mijn luier kan hebben voordat ‘ie overstroomt en de luier openknapt. Ik heb het één keer eerder gehad toen oma me was vergeten te verschonen. Lachen was dat. Kom ik best wat gedronken voor het slapengaan. The game is on.’

6.

‘Hé, wat hoor ik beneden? Volgens mij staat de tv nog aan? Ik weet het bijna zeker. Zonde van de elektriciteit. Oh, vals alarm. Kom, nu ik er toch ben.

7.

Ja, lekker dan. Iedereen is aan het slapen terwijl ik wakker lig, te malen over het leven. Ik kan daar wel wat hulp bij gebruiken. Dat babyzusje van me doet ook al twee slaapjes overdag, dus die heeft vast zin in een goed gesprek over de wereldproblematiek.

8.

‘Ik heb ergens gelezen dat voetreflexologie heel erg goed is om ontspannen te worden. Eerst maar beginnen met die koude voeten van mij op te warmen aan dat warme marshmallow buikje van mijn moeder. Kan ze daarna meteen mijn voetjes masseren. Lief toch?’ “You know what would be very cozy? Me sleeping in the Big Bed with one leg across mommy’s face. I find it soothes her.’

9.

‘Zou het pijn doen als je uit je ledikant duikelt. Er is maar één manier om dat uit te vinden.’

10.

Nu ik erover nadenk, toen ik vanochtend viel had ik best wel last van mijn knie. Maar een pleister heb ik nooit gekregen. Ik heb die pleister nodig. Het doet nog best pijn. Pleister erop en klaar toch? Nou, kom dan maar op met je pleister. Mahaaaam.’

11. ‘Weet je wat ik al een tijdje niet meer gedaan heb? Zo hard gillen dat de buren denken dat ze me wat aan doen hier in huis. Dat was zooo leuk… *neemt een teug lucht*’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
11 gedachten die je peuter heeft tussen middernacht en 05u ‘s ochtends
Sluiten